nieuws

[Leesfragment] Toni Coppers leest voor uit zijn nieuwste thriller ‘De Genezer’

Toni Coppers vierde in 2018 tien jaar schrijverschap. Als kers op de taart verscheen dit najaar het vijftiende boek in de Liese Meerhout-reeks: De Genezer. In deze nieuwe misdaadroman graaft Coppers nog dieper naar de wortels van het Britse misdaadverhaal. De Genezer leest als een winterse speurtocht door Oxford.

Wat was de aanleiding?

Een paar dagen eropuit naar Oxford was twee jaar geleden een verjaardagscadeau voor zijn vrouw.  Wat een ontspannen citytrip moest worden, werd echter gepassioneerde research waarbij Coppers haar tegen wil en dank meetroonde naar de bekende opnamelocaties van Morse & co. Hij taxeerde er passanten op hun geschiktheid om als moordenaars gebruikt te worden en hij zocht onvermoeibaar naar plekken om een lijk te verbergen. Ter compensatie trakteerde hij wel steeds met half a lager of a pint of bitter in een authentieke pub. Het hele idee bleef twee jaar rijpen maar nu, aan het einde van dit feestjaar, wilde Coppers met De genezer zijn ode aan de Britse crime brengen.

“Wat Simms, Liese en de andere politiemensen achteraan in de boekhandel vonden, leek op een scène uit een griezelfilm..”

 

Een volbloed Coppers: een meesterlijk plot, mysterieuze wendingen en een kwetsbare Liese Meerhout.


Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief