nieuws

[LIJST] 4 oktober Werelddierendag

Vandaag is het Werelddierendag, een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober.

Ilse Winter uit Brno in Tsjechië schreef in mei 1927 een brief aan Margaret Ford in Londen, waarin ze voorstelde om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Ford was voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming. Zij vond het een prachtig idee en de beide dames kwamen overeen dat de feestdag, waarop de Katholieke Kerk Franciscus herdenkt, een goede datum voor zo’n dierendag zou zijn. Tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in mei 1929 in Wenen waar R. Spurrier, secretaris van de “National Council for Animal Welfare” de belangrijkste pleiter voor deze dag was, werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag.

Sinds de jaren zestig grijpt men deze datum steeds meer aan voor het dierenrechtenactivisme.

Wij helpen je graag om je favoriete dier beter te leren kennen. Schattige foto’s van katten of leren omgaan met je puppy, strips waarin dieren de hoofdrol spelen, we bieden het je allemaal in onze boeken. Of misschien wil je zelf wel eens leven als een dier? Charles Foster deed het je voor. Voor de kleinsten hebben we een hele lading kinderboeken om in te snuisteren, aan te snuffelen, uit te leren of gewoon in te lezen!

Veel leesplezier!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief