nieuws

‘Limonade met pulp’: het intrigerend debuut van jonge televisiemaker Niels Van Droogenbroeck

0

“Ik twijfel. Het is erop of eronder. Deze woorden bepalen of jij mijn boek leest of niet. Dus wat zal ik schrijven? Ik zou kunnen zeggen dat dit een boek is over liefde, want dat is een universeel thema en het is deels waar. Maar eigenlijk gaat het vooral over Pablo, die alles verliest en naar de Filipijnen vertrekt. Het is een roman over backpackers, drugsdealers en goeroes in de jungle. Ik zou ook kunnen zeggen dat er iemand doodgaat, maar misschien moet ik dat nog niet verklappen. Misschien moet je het boek gewoon lezen.” – Niels Van Droogenbroeck

 

Over het boek
Een gedemotiveerde student besluit na het zoveelste (mislukte) herexamen zijn verroeste kinderdroom waar te maken en een roman te schrijven. Eén probleem: hij mag dan wel tonnen goesting hebben, ideeën lijken er niet te zijn. Maar na het nodige gewroet komt daar verandering in.

Hij verzint zijn allereerste personage, de 43-jarige Pablo, een vader van drie die alles verliest en dan maar naar de Filippijnen reist, waar hij de wondere wereld van backpackers, doortrapte zakenmannen en drugsdealers ontdekt. Terwijl Pablo in de meest waanzinnige avonturen belandt, verandert de schrijver – na een mislukte liefdesverklaring – in een kluizenaar die enkel nog praat met zijn zelfverzonnen personages.

Met de moed der wanhoop neemt hij zich voor van zijn boek een bestseller te maken en zo de liefde van zijn leven alsnog voor zich te winnen. Maar wat begon als een lichtvoetig hobbyproject, verwordt tot een ondraaglijk zware molensteen om zijn nek.

Meer info?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief