nieuws

Lof voor Bart Van Loo

Vijf sterren voor De Bourgondiërs van Bart Van Loo in De Morgeneen recensie waar het enthousiasme vanaf spat! Ook verscheen een uitgebreid interview met de auteur in Knack en beloonde De Standaard het boek met vier sterren. Een heerlijke start voor het nieuwe boek van meesterverteller Van Loo!

In De Bourgondiërs  neemt Bart Van Loo de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding. De Bourgondiërs is een wervelend verhaal van brandstapels en banketten, pest en steekspelen, Jeanne d’Arc, Jan van Eyck, Filips de Goede en het Gulden Vlies. Een even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen.

De Morgen is zeer enthousiast over ‘Het nieuwe meesterwerk van Bart Van Loo’! Een greep uit de lovende woorden:

‘Bart Van Loo is alweer in topvorm.’

‘Leest als een trein, komt aan als een mokerslag.’

‘De Bourgondiërs biedt een even grondige als leerrijke ervaring.’

‘Bovendien slaan talloze pregnante anekdoten een frisse blos op oude geschiedenissen, wordt de dynastieke wirwar zorgvuldig ontrafeld, zorgen etymologische verklaringen voor plezierige aha-ervaringen en wekken toeristische tips de appetijt om de geniale werken van beeldhouwers en schilders zoals Klaas Sluter, Jan van Eyk en Rogier van der Weyden te ontdekken.’

De volledige recensie lees je op www.demorgen.be 

Ook De Standaard en Het Nieuwsblad prijzen de vertelkunst van Van Loo:

**** ‘Bart Van Loo is de perfecte gids door het verleden, maar hij vergeet niet in welke tijd we leven.’ – De Standaard

***** ‘‘Een indrukwekkend boek. (…) Nooit eerder werd de wording van de Lage Landen met zoveel flair verteld als door Van Loo. Tot in de details gedocumenteerd, maar met zin voor anekdote en humor, loodst de auteur je door ruim 1.000 jaar van onze geschiedenis. (…) De Bourgondiërs is reclame voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, zozeer druipt het vertelplezier van dit boek af.’ – Het Nieuwsblad

In het interview met Knack geeft Van Loo inzicht in zijn schrijfproces. Ook vertelt hij waarom facturen zo belangrijk waren tijdens zijn research en legt hij uit wat de Bourgondiërs en Trump met elkaar gemeen hebben.

Op 17 januari was Van Loo te gast bij De Afspraak. Het gesprek kijk je hier terug.

Kan je niet wachten om in het verhaal van De Bourgondiërs te duiken? Het boek kan je hier bestellen.

Hoor je Van Loo graag live over zijn boek vertellen? Hou dan zeker onze agenda in de gaten. Binnenkort vind je hier meer informatie over zijn optredens door heel Vlaanderen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief