nieuws

Lof voor Gert-Jan Van den Bemd’s debuut ‘De verkeerde vriend’

Gert-Jan Van den Bemd, de winnaar van De Aspe Award 2016, is een rasechte verteller en een meester in het opbouwen van spanning. Zijn debuut De verkeerde vriend, verkrijgbaar sinds februariwordt alvast positief ontvangen. Wij verzamelden de leukste recensies!

De Verkeerde Vriend is een pittig leesavontuur, met dank aan de zwier waarmee Gert-Jan Van den Bemd met taal omgaat. – Jo De Ruyck (Het Nieuwsblad)

Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie Breaking Bad evenaart. – Auteur en columnist Tania Heimans

Deze debuutroman is absoluut een aanrader en wij zijn ervan overtuigd dat er nog meer pareltjes zullen verschijnen van deze Nederlandse auteur! – De Boekenkast (blog)

Gert-Jan Van den Bemd is de nieuwe meester van de spannende roman. “Eat your heart out Herman Koch.” Bemd is gewoon veel beter. – Een lezer via Goodreads

De vlotte schrijfstijl in combinatie met het scherpe observatievermogen van de auteur geven de sfeer van de camping goed weer. […] De verkeerde vriend is een intrigerende roman die een ruim publiek zal aanspreken. We kunnen alleen maar hopen dat Gert-Jan Van den Bemd de smaak te pakken heeft gekregen, en vanaf nu vaker romans zal schrijven. – Bol.com (Leesmagazine)

Overzicht

Gert-Jan van den Bemd

De verkeerde vriend

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.


‘Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie ‘Breaking Bad’ evenaart.’ -- auteur en columnist Tania Heimans over ‘De verkeerde vriend’

‘Met een mooie toon, sterke details en memorabele zinnen heeft dit verhaal iets weg van de film ‘Falling Down’ met Michael Douglas, maar vergis je niet: een op zichzelf staand, eigenzinnig verhaal is het zeker.’ -- jury ILFU 2017 over het korte verhaal ‘Verder van huis’.

‘Mooi is wat er niet staat. Wat je tussen de regels kan lezen. En dat is heel wat. [...] Ik heb het gevoel dat we nog zullen horen van Gert-Jan van den Bemd.’ -- journalist en copywriter Jeroen Vermeiren over het korte verhaal ‘Ex’.

‘Ik ken Gert-Jan als een vlotte verhalenverteller. Hij maakt de lezer altijd nieuwsgierig naar meer.’ -- auteur en journalist Kathy Mathys

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief