Vandaag zijn de longslists voor de Vlaamse Literatuurprijs De Boon bekend gemaakt! Vier titels van De Bezige Bij haalden de longlist voor fictie & non-fictie, en één titel van Ploegsma veroverde een plekje op de longlist voor kinder- en jeugdliteratuur.

Een jaar lang hebben de vakjury voor kinder- en jeugdliteratuur en de vakjury voor fictie en non-fictie een massaal aantal boeken gelezen. Uit ruim 800 inzendingen selecteerden zij voor elke categorie 15 titels die in aanmerking komen om de Boon in de wacht te slepen.

Vier titels van De Bezige Bij dingen mee naar een plek op de shortlist fictie & non-fictie:

Eén titel van Ploegsma (WPG Kindermedia) prijkt op de longlist kinder- en jeugdliteratuur

De volledige longlists ontdek je hier.

Midden januari wordt de shortlist (vijf boeken per categorie) bekend gemaakt en op 23 maart 2023 vindt de prijsuitreiking plaats in VIERVULNULVIER in Gent. De winnaars krijgen elk 50.000 euro.

Vanaf midden januari plaatst Gent de titels van de longlist op een feestelijke manier in de kijker. Op de agenda van Bibliotheek De Krook, Gent Leest, VIERNULVIER, Avansa regio Gent en UGent staat een waaier aan activiteiten: een voorleesmarathon, samenleesgroepen, lezingen met genomineerde auteurs en over literaire prijzen, een scholenproject, podcasts, een hoorspel…  

Meer informatie vind je in de komende weken op de website van De Krook.