nieuws

Longlist voor Libris Literatuur Prijs 2017 vrijgegeven

De longlist van de Libris Literatuur Prijs 2017 is vrijgegeven: vijf Belgische schrijvers maken nog kans om op 20 maart op de shortlist terecht te komen van de prestigieuze literaire onderscheiding.

Lize Spit, Herman Brusselmans, Stefan Hertmans, Jan Lauwereyns en Jeroen Olyslaegers zijn de vijf Belgische schrijvers die op de longlist van achttien auteurs staan voor de Libris Literatuur Prijs 2017. Voor Brusselmans is dit opvallend, aangezien hij de voorbije decennia niet te bespeuren was in de long- en shortlist voor de belangrijkste literaire prijs in het Nederlandse taalgebied. Hij is genomineerd voor zijn roman De fouten.

Op 20 maart worden de zes auteurs die op de shortlist staan bekendgemaakt. Zij krijgen elk 2.500 euro. Op 8 mei kennen we de laureaat van deze belangrijke literaire onderscheiding, die 50.00 euro mee naar huis mag nemen. Vorig jaar won Connie Palmen de Libris Literatuur Prijs met Jij zegt het.

De jury bestaat dit jaar uit: Kees ’t Hart (schrijver en literatuurcriticus De Groene Amsterdammer), Michel Krielaars (chef boeken NRC Handelsblad en schrijver), Anna Luyten (publicist en gastprofessor School of Arts Gent), Marrigje Paijmans (letterkundige en filosoof Radboud Universiteit Nijmegen) en staat onder leiding van Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation).

De genomineerden

Walter van den Berg – Schuld
Hanne Bervoets – Ivanov
Alfred Birney – De tolk van Java
Herman Brusselmans – De fouten
Arnon Grunberg – Moedervlekken
A.F.Th. van der Heijden – Kwaadschiks
Stefan Hertmans – De bekeerlinge
Auke Hulst – En ik herinner me Titus Broederland
Jan Lauwereyns – Iets in ons boog diep
Eva Meijer – Het vogelhuis
Jeroen Olyslaegers – Wil
Marja Pruis – Zachte riten
Simone van Saarloos – De vrouw die
Allard Schröder – Sebastiaans neus
Lize Spit – Het smelt
Herman Stevens – De onzichtbare vrouw
Anton Valens – Het compostcirculatieplan
Christiaan Weijts – Het valse seizoen

Onze favorieten

(Bron: http://www.librisliteratuurprijs.nl)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief