nieuws

Longlists Vlaamse Literatuurprijs De Boon

0

Vandaag zijn de longslists voor de eerste Vlaamse Literatuurprijs De Boon bekend gemaakt! Vier titels van De Bezige Bij haalden de longlist voor fictie & non-fictie, en vijf titels van Leopold en Ploegsma veroverden een plekje op de longlist voor kinder- en jeugdliteratuur.

Een jaar lang hebben de vakjury voor kinder- en jeugdliteratuur en de vakjury voor fictie en non-fictie een massaal aantal boeken gelezen. Uit in totaal 676 inzendingen selecteerden zij voor elke categorie 15 titels die in aanmerking komen om de Boon in de wacht te slepen.

Drie titels van De Bezige Bij en één titel van zelfstandig Bezige Bij-imprint Thomas Rap dingen mee naar een plek op de shortlist fictie & non-fictie:

Vijf titels van Leopold en Ploegsma (WPG Kindermedia) prijken op de longlist kinder- en jeugdliteratuur

De volledige longlists ontdek je hier.

Midden januari wordt bekendgemaakt welke boeken het gehaald hebben tot de shortlist (5 boeken per genre). Een plaatsje op de shortlist is goed voor 2.500 euro.

In gaststad Oostende kun je vanaf 27 december een literaire wandeling maken geïnspireerd door de Boon. Onderweg kom je 30 strandcabines tegen, waar je kunt luisteren naar fragmenten van alle genomineerde titels.

Op 24 maart 2022 worden de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur en de Boon voor fictie en non-fictie uitgereikt in cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. Beide winnaars krijgen 50.000 euro.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief