Ontmoet Lotta: de grappigste, gekste en meest verstrooide meid uit stripland!

Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.

Wie is Lotta?

Vrolijke, stoer, en een beetje onhandige.

♥ Mijn naam is Lotta
♥ Ik ben 12 jaar
♥ Mijn haar is bruin
♥ Ik hou van skaten en chillen met Bien
♥ Als ik mocht kiezen zou ik elke dag chocolade eten

Wie is Marloes?

Auteur en inspiratiebron van Lotta.

♥ Mijn naam is Marloes
♥ Ik ben 35 jaar
♥ Mijn haar is rood-blond, met een paar grijze haren
♥ Ik hou van wandelen, lezen en tekenen
♥ Als ik mocht kiezen zou ik elke dag pannenkoeken eten

DE TEKENKAMER VAN MARLOES

Welk materiaal kan je niet missen bij het maken van strips?
Ik begin altijd in een notitieboekje met potlood. Daarin zet ik mijn ideeën, en schets ik vlot wat ik wil tekenen. Als ik (of de redacteur) er blij mee ben, schets ik alles nog eens op mijn iPad. Daarna teken ik alle zwarte lijnen heel netjes, nogmaals op de iPad. Het kleuren doe ik op mijn computer, op de Wacom Cintiq. Als laatste teken ik de tekstballonnen en voeg ik de teksten toe.

Wat moet je altijd bij de hand of in de buurt hebben tijdens het werken?
Natuurlijk een potlood! Maar ik heb ook altijd een notitieboekje bij voor als ik plots ideeën krijg. Ik heb zoveel ideeën dat ik het nooit allemaal onthoud, dus noteer ik die.

Teken je op papier of digitaal?
Ik begin altijd op papier. Omdat er zoveel in mijn hoofd zit, vind ik het fijn om het eerst met een potlood uit mijn hoofd te schrijven. Het uitwerken van een strip doe ik digitaal, omdat ik daar makkelijker aanpassingen kan maken, als ik dat wil.

Ben je even onhandig als Lotta?
Ja, dat zeker! Ik kom zelf vaak ook in de raarste situaties terecht, maar dat is niet erg: zo heb ik weer ideeën voor mijn strips!

1 Net even anders

Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Sinds de dood van haar mama, redden ze het met hun drietjes. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.

€ 7,50

2 Vindt haar weg

Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Sinds de dood van haar mama, redden ze het met hun drietjes. Ook oma Toeps en Lottas beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.

€ 7,50

3 Bak er iets van

Lotta doet alles op haar eigen manier. Soms een beetje onhandig, maar altijd met goede bedoelingen. Samen met haar vader, oma Toeps, zusje Elfie en haar beste vriendin Bien beleeft ze elke dag kleine en grote avonturen.

€ 7,50

4 Lotta draaft door

Lotta doet alles op haar eigen manier. Soms een beetje onhandig, maar altijd met goede bedoelingen. Samen met haar vader, oma Toeps, zusje Elfie en haar beste vriendin Bien beleeft ze elke dag kleine en grote avonturen. Van schoenen-trends zetten tot enorme koeken bakken!

€ 7,50

5 Lotta is verslingerd

Lotta doet alles op haar eigen manier. Soms een beetje onhandig, maar altijd met goede bedoelingen. Samen met haar vader, oma Toeps, zusje Elfie en haar beste vriendin Bien beleeft ze elke dag kleine en grote avonturen. Van schoenen-trends zetten tot enorme koeken bakken!

€ 7,50