Pieter Aspe is niet meer onder ons, maar zijn boeken zullen ons blijvend aan hem herinneren. Ter zijn nagedachtenis brengt Manteau Volbloed uit, met vier nooit eerder gebundelde verhalen van de best verkochte Vlaamse thrillerauteur. Realistisch, sfeervol en vakkundig geschreven, zoals we van Aspe gewend zijn. 

In Grof wild verrast een vrouw haar echtgenoot, een succesvolle zakenman, met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Maar wat een gezellige week zou moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie zonder weerga.

In De Japanse tuin wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met op het lichaam een lidkaart van de bibliotheek. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu, en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht.

In Kat en muis wordt de weinig populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de publicatie van een artikel over het verleden van een wielrenner. Daar trekt ze zich niets van aan, tot er iets gebeurt waardoor deze gehaaide vrouw in een bang muisje verandert.

In De laatste rit onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel aan de vooravond van de Tour de France een doodsbedreiging aan het adres van Vlaanderens bekendste wielrenner. Van In en Versavel genieten met volle teugen van de luxe die hun ten deel valt, maar beseffen ook dat hun aandacht geen moment mag verslappen. Al gauw blijkt dat er diverse mensen zijn die zich merkwaardig gedragen als de speurders te dicht in hun buurt komen.

Meer info?

Volbloed

Volbloed omvat vier nooit eerder gebundelde misdaadverhalen van Pieter Aspe. In Grof wild verrast een vrouw haar echtgenoot met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Wat een gezellige week zou moeten worden, ontaardt in een nachtmerrie zonder weerga. In De Japanse tuin wordt een lijk gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai, met op het lichaam een lidkaart van de bibliotheek. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu, en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht. In Kat en muis wordt de weinig populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de ... lees meer publicatie van een artikel over het verleden van een wielrenner. Daar trekt ze zich niets van aan, tot er iets gebeurt waardoor de gehaaide vrouw in een bang muisje verandert. In De laatste rit onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel aan de vooravond van de Tour de France een doodsbedreiging aan het adres van Vlaanderens bekendste wielrenner. Al gauw blijkt dat diverse mensen zich merkwaardig gedragen zodra de speurders te dicht in hun buurt komen.

€ 24,99

Pieter Aspe

Sinds zijn thrillerdebuut in 1995 Het vierkant van de wraak was Pieter Aspe (1953-2021) in de Vlaamse thrillerwereld een vaste waarde die elk jaar voor twee spannende en sfeervolle thrillers garant stond, met in de hoofdrollen de bij momenten wat humeurige maar hyperintelligente hoofdcommissaris Pieter Van In, zijn uiterst beminnelijke assistent Guido Versavel en zijn charmante echtgenote substituut Hannelore Martens. De boeken van Aspe werden met succes verfilmd met acteurs Herbert Flack (Van In), Lucas Van den Eynde (Guido Versavel) en Francesca Vanthielen (Hannelore Martens). In april 2018 hield hij zijn eigen uitgeverij Aspe NV boven de doopvont en in het najaar van 2018 verscheen het eerste boek in de langverwachte nieuwe 10-delige reeks rond Pieter Van In. Die blijft helaas onafgewerkt. Uitgeverij Manteau denkt met groot respect en dankbaarheid terug aan de vruchtbare en plezierige samenwerking die een periode van 26 jaar beslaat. Pieter Aspe schonk ons 45 thrillers, 2 jeugdromans en drie novellen. Het verbindend element in al zijn proza is Aspes vakmanschap, zijn schrijfplezier, zijn typische soms licht ironische humor, zijn psychologisch inzicht en zijn scherp observatievermogen. Pieter Aspe is niet meer onder ons maar zijn boeken zullen ons blijvend aan hem herinneren. (foto © Aspe NV)

Pieter Aspe, nog altijd in de harten en hoofden…

‘Stil in het heden, met een zoete glimlach om ons schone verleden.’ – Herbert Flack

‘Dank je om mij gezien te hebben toen iedereen langs me heen keek.’ – Ish Ait Hamou

‘Een innemend man met een virtuoze pen.’ – Jan Jambon

‘De koning van de Vlaamse misdaadfictie. See you down the road, beste Pieter.’ – Jan Van der Cruysse

‘Zijn schrijfkunsten blijven leven in mijn boekenkast.’ – Hilde Crevits

‘Met het overlijden van Pieter Aspe ging een schokgolf door West-Vlaanderen en ver daarbuiten.’ – Focus en WTV