nieuws

Maarten Inghels vaart op gedicht

Schrijver Maarten Inghels bevaart op een vlot in de vorm van het woord WATER de IJzer van Roesbrugge tot Nieuwpoort. Zijn tocht volg je op zijn website!

‘Mijn boot is een eenwoordgedicht. Ik wil me door het toeval laten leiden in het landschap. Ik zal daarvoor de hulp nodig hebben van extra roeiers, en tussendoor misschien ook voor veerman spelen tussen de twee oevers. Misschien wordt het woord dan wel een reddingsboei.’ – Maarten Inghels

Afgelopen zondag 26 augustus is hij vertrokken in Roesbrugge. Een regenachtige dag, waarop hij alleen peddelde. Tijdens zijn zesdaagse tocht meert Maarten Inghels regelmatig aan aan de oever om het gesprek aanknopen met bewoners, passanten en recreanten langs het traject. De aankomst is gepland op zaterdag 1 september in Nieuwpoort. In het najaar van 2018 volgt een literair logboek met tekst en beeld.

Het vlot werd gerealiseerd in samenwerking met ’t saam – VTI Diksmuide. Inghels liet zich voor het ontwerp inspireren door de traditionele houten platbodems, ‘schuytten’ van inlandse eik, werkboten die worden gebruikt voor het beheer van de natuurgebieden in de IJzer- en Handzamevallei.

In het kader van We Are Water, het artistieke luik van een ruimer programma Waterlanders waarbij het Regionaal Landschap Westhoek de IJzer- en Handzamevallei en haar bewoners in de kijker wil zetten. Meer info over Waterlanders vind je op op www.waterlanders.net.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief