nieuws

Magritte XXL. De perfecte uitstap met kinderen

Tijdens het internationaal Magrittejaar vieren we het leven en werk van de surrealist met verschillende evenementen. Magrittes mysterieus en uitdagend werk blijft nog steeds generaties na hem boeien & beïnvloeden en maakt hem tot één van de meest fantastische surrealisten. Knokke-Heist eert René Magritte in het najaar met een expo in het teken van de zee.

De ‘Magritte Experience’ op het strand in Knokke-Heist trok in de afgelopen zomermaanden maar liefst 40.056 enthousiaste bezoekers. Dit formidabele succes krijgt nu een bijzonder vervolg:  vanaf 21 oktober zijn in het Cultuurcentrum van Knokke-Heist maar liefst twaalf van Magrittes meest bijzondere werken te bewonderen op een formaat van bijna 3 meter hoog en soms wel meer dan 4 meter breed waarbij telkens een aantal aspecten worden toegelicht door Magritte expert Eric Rinckhout. Zo hoeven de bezoekers geen enkel detail te missen.

Hoe eer je de grootste surrealistische schilder van België?

Natuurlijk door een aantal van zijn bekendste werken extra groot tentoon te stellen in een expo met als thema ‘Magritte & de zee’. De unieke catalogus, die speciaal ontworpen werd voor deze expo, begeleidt de bezoeker doorheen de boeiende tentoonstelling.

Vanwege het grote succes in de zomer biedt deze expo opnieuw de mogelijkheid om met een virtual realitybril op een spectaculaire manier een reis te maken door de schilderijen van René Magritte. Daarnaast kan je genieten van een inspirerende film over ‘Het Betoverde Rijk’. Het is met meer dan 300 m2 het grootste werk dat Magritte ooit heeft gemaakt en als wandschildering in het Casino Knokke aanwezig.

De bezoekers kunnen zich laten betoveren door de grootsheid van zijn werken, ‘selfies’ maken bij de diverse fotospots of bij de reuzenpijp (bekend van het werk ‘Ceci n’est pas une pipe’) en aan de slag gaan met het Magritte ontdekboek, een speels en verrassend doe-boekje voor kinderen.

Tenslotte kan men op ontdekkingstocht gaan in Knokke-Heist, onder begeleiding van ‘René Magritte’ die de gemeente verkent. Bij de dienst Toerisme kan de app worden gedownload en daar begint ook de tocht.

De expo Magritte & de zee is opnieuw een fantastische kans om op een heel bijzondere manier kennis te maken met Magrittes werken in dit Hommagejaar.

Hier kan je alvast een reportage bekijken over Magritte XXL.

magritteXXL

Prijzen, openingstijden en andere praktische informatie vind je hier.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief