nieuws

Marc Sleen: de Ultieme Edities

0

In 2022 is het 100 jaar geleden dat Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero, geboren werd. Dat wordt natuurlijk gevierd, onder andere met de heruitgave van enkele intussen klassiek geworden verhalen. Voor deze ‘ultieme edities’ liet de Stichting Marc Sleen de originele tekeningen restaureren en ze worden uitgegeven in een verzorgde, gekartonneerde versie. Daarbovenop voorzien Noël Slangen en Yves Kerremans deze nieuwe edities van achtergrondinformatie en commentaar.

Het rattenkasteel: de ultieme editie

Het rattenkasteel is het vierde Nero-avontuur. Het liep in het najaar van 1848 als feuilleton in de krant De Nieuwe Gids, toen nog onder de titel ‘De avonturen van detective Van Zwam’, en later in het weekblad ‘t Kapoentje. Nadat het in 1953 ook als album werd uitgebracht, groeide het uit tot een van de populairste Nero-verhalen. Marc Sleen zelf vond Het rattenkasteel de beste strip uit de reeks. Het is in ieder geval een van de donkerste, want Nero en detective Van Zwam moeten het opnemen tegen gigantische ratten én tegen de sadistische gek Ratsjenko.

De blauwe toekan: de ultieme editie

De blauwe toekan is het zesde avontuur van Nero en liep in de zomer van 1949 als feuilleton in De Nieuwe Gids. Later zou een ingekleurde versie verschijnen in ‘t KapoentjeIn het verhaal, dat zich grotendeels in het oerwoud afspeelt, maakt krachtpatser Jan Spier voor het eerst zijn opwachting. Slechterik van dienst is de hypnotiseur Piekhasso.

In het najaar verschijnen in deze reeks ook De erfenis van Nero en De hoed van Geeraard de Duivel!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief