nieuws

Meer dan 50 soorten vergif en al hun effecten in ‘Vergif. Een geïllustreerde geschiedenis’

Bekende slachtoffers, beruchte criminelen, tot de verbeelding sprekende giffen. Kom alles te weten over vergif en de impact ervan op onze samenleving in Vergif. Een geïllustreerde geschiedenis.

Het gebruik van het goedje om te doden – voor moord, executie of zelfmoord – is ons al bekend vanaf de oudheid. En sinds mensenheugenis, lang voor Socrates gedwongen zelfmoord pleegde door de gifbeker met scheerling te drinken, moeten ontelbaar veel mensen, al dan niet per ongeluk, gestorven zijn door het eten van giftige planten of paddenstoelen.

Ondanks zijn afschrikwekkende imago is gif soms ook nuttig. Sommige giffen, die zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk zijn, worden namelijk gebruikt in herbiciden en geneesmiddelen.

Vergif. Een geïllustreerde geschiedenis vertelt over de belangrijke, maar vaak minder bekende rol van vergif in de loop der tijden. Hoe komt het dat een bepaalde stof giftig is? Wat houdt toxicologie, de wetenschap van de vergiffen, precies in? Welke soorten vergif bestaan er? Welke bekende en minder bekende personen kwamen om door vergiftiging?

Ontdek dit alles en nog veel meer, in Vergif. Een geïllustreerde geschiedenis.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief