recept

Meer dan 80 low-carb keto-lekkernijen in ‘Het keto-dieet: energiesnacks, zoet en hartig gebak’

Ook als je een ketogeen dieet volgt, heb je soms zin in brood, pannenkoeken, een stuk pizza of quiche, een muffin, cupcake of chocoladetaart. Met Het keto-dieet: energiesnacks, zoet en hartig gebak hoef je jezelf je favoriete zoete of hartige snack gelukkig nooit meer te ontzeggen.

Het keto-dieet is een low-carb dieet. Daarom vind je in de meeste keto-dieetboeken geen brood, gebak of suikerrijke desserts. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zin in dit soort gerechtjes weg is.

Met Het keto-dieet: energiesnacks, zoet en hartig gebak leer je lekkernijen op een keto-vriendelijke manier bereiden met alleen maar goede ingrediënten, zoals kokos- of amandelmeel, glutenvrije, graanvrije, low-carb, maar vezelrijke meelsoorten met een lage glykemische index.

In dit boek vind je meer dan 80 recepten die keto-proof zijn, maar bovenal zijn het echte traktaties waaraan niemand kan weerstaan: pompoenbrood, spinazie-fetaquiche, kaasbagels, luchtige pannenkoeken, kaneelmuffins, vanilledonuts, chocoladecupcakes, makkelijke citroenbonbons, truffels…

Kortom: dit keto-bakboek wordt je ideale compagnon wanneer je zin hebt in iets zoets of lekkers. En voor de aardigheid hebben we meteen een heerlijk gerechtje uitgekozen om met jou te delen!


Pizzabodem van bloemkool

  • 230 g bloemkoolroosjes (ca. 1 middelgrote bloemkool)
  • 1 middelgrote teen knoflook, gepeld, geperst of fijngesneden
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels (1,5 g) fijngesneden verse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn, of naar smaak)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels (13 g) kokosmeel
  • 45 g versgeraspte Parmezaanse kaas of andere kaas, of een mix van harde en zachte kazen

1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
2. Bekleed een of twee bakplaten met bakpapier of een bakmat.
3. Doe de bloemkoolroosjes in een foodprocessor en maal ze tot ze zo fijn zijn als rijstkorrels. Of rasp ze met een blok- of kaasrasp.
4. Zet een stoompan klaar en stoom de bloemkoolrijst circa 5 minuten, of tot hij beetgaar is.
5. Schep de bloemkoolrijst in een notenmelkzak, kaasdoek of theedoek en knijp boven de gootsteen het vocht eruit. Draag indien nodig afwashandschoenen als de rijst erg heet is. Hoe meer vocht je verwijdert, hoe beter de pizzabodem wordt.
6. Meng in een kom de bloemkoolrijst, knoflook, het zout, de kruiden, het ei, kokosmeel en de kaas.
7. Vorm van het mengsel één grote of twee kleine ronde bodems of een vierkante bodem van ongeveer 1,3 cm dik op het bakpapier of de bakmat. Het deeg is vrij los, dus vorm het met je handen en druk het plat.
8. Bak de pizzabodem ongeveer 10 minuten in de oven, of tot de randen bruin worden. Beleg hem naar wens en bak hem nog 5 minuten. Of bewaar de bodem in een afgesloten bak in de koelkast (een paar dagen) of vriezer (een paar maanden).

Smakelijk!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief