nieuws

‘Meer luxe met minder’ dankzij opruimcoach Annelies Mentink

In onze huidige maatschappij lijkt het altijd maar om méér te gaan. Opruimcoach Annelies Mentink is van het omgekeerde overtuigd. Na het succes van haar eerste boek Opruimen maakt gelukkig, brengt ze nu haar tweede boek: Meer luxe met minder

Méér spullen, méér kopen, méér geld uitgeven, méér sporten, méér sociale activiteiten… Toch lijkt het er voorlopig niet op dat deze focus op ‘méér’ ons gelukkiger maakt. Integendeel, dit verlangen naar méér lijkt ons alleen maar méér stress en méér problemen op te leveren.

In deze bijzondere tijden is het meer dan ooit duidelijk: niet onze spullen, maar onze familie en vrienden zijn wat écht telt. En uiteraard is ontspullen een prima en nuttige manier om onze plots vrijgekomen tijd mee te vullen.

We moeten dus teruggaan naar de essentie. Méér doen met minder. Kan een minimalistische manier van leven een antwoord bieden in deze verwarrende tijd? Opruimcoach Annelies Mentink meent van wel.

Haar aanpak bestaat uit vijf fases:

– In de eerste fase ga je opruimen.

– Vervolgens staat ontspullen centraal. Welke dingen heb je écht nodig, wat is écht belangrijk?

– Fase drie focust op anders kopen. Met kennis van zaken beslissen waar je je geld aan uitgeeft, bewust kiezen wat je nodig hebt en dat op alle vlakken.

– In de vierde fase gaat het om verduurzamen. Door het gebruik van ecologische alternatieven, maar ook door anders om te gaan met afval verklein je je negatieve impact op het milieu.

– Uiteindelijk kom je zo tot de essentie: een minimalistisch leven met méér luxe, méér tijd en méér geluk.!

Aan de slag!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief