nieuws

‘Met liefde onderhandel je ook’: durven vragen in je dagelijkse leven, thuis en op het werk

0

Bij onderhandelen denken we al gauw aan mannen in maatpakken die in de nachtelijke uren tot een overeenkomst proberen te komen. Dat beeld klopt niet: we onderhandelen allemaal, constant. Stephanie Blommaert leert je hoe het moet in Met liefde onderhandel je ook, zowel privé als op het werk.

Met onze kinderen over schermtijd, met onze partner over huishoudelijke taken, met vrienden over dat weekendje weg, met collega’s over de taakverdeling, met de baas over ons loon, met een klant over die offerte… We onderhandelen vaker en meer dan we denken.

Vaak durven we echter niet te vragen wat we willen: die me-time, dat loon, dat weekendje weg, een hogere prijs, hulp. Ten onrechte, want onderhandelen heeft een enorme impact op ons dagelijkse leven.

Dat rationele argumenten belangrijk zijn weet iedereen, maar we onderschatten de rol van de mens achter de onderhandelaar, de emoties en de psychologie die bij onderhandelen komen kijken én die een onderhandeling kunnen maken of kraken.

“Ik wil impact hebben door mensen tools aan te reiken opdat ze op een gelijkwaardigere manier in het leven staan, opdat ze durven vragen wat ze willen. En dit doe ik via mijn job als ondernemer van juridische diensten en als trainer en keynotespreker over Onderhandelen. En nu ook met dit boek.”  – Stephanie Blommaert

Met liefde onderhandel je ook leert je te vragen wat je wil, op een menselijke manier, met aandacht voor emoties en de relatie met de ander. Ontdek welk onderhandelingstype jij bent en leer je valkuilen kennen.

Met voorbeelden uit het leven gegrepen, oefeningen met een verrassende uitkomst, handige tools én ook de dirty tips en tricks van het onderhandelen.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief