nieuws

Met zijn nieuwe misdaadroman ‘Win Win’ haalt Jan Van der Cruysse de actualiteit in

0

Laura staat op het punt af te studeren als ingenieur wanneer ze een envelop ontvangt, afzender onbekend. Inhoud: een ansichtkaart en een ticket voor een vlucht in businessclass naar San Francisco. Durft ze te vertrekken?

Van Nigeria tot China wacht Laura een verhaal van verdronken bootvluchtelingen, grootschalige zwendel met covid-vaccins, moord en inbraak op bestelling en dealers van een traagwerkend gif. Haar gastheer is specialist in cryptofoons en cryptomunten. Laura heeft er geen benul van dat ze werd gecast voor de hoofdrol.

De beste misdaadroman van Jan Van der Cruysse tot nu toe

Met zijn zesde thriller brengt de meervoudig bekroonde auteur alweer een stevige turf, in zijn inmiddels vertrouwde filmische schrijfstijl.Win Win is een ingenieus geconstrueerd misdaadverhaal zoals alleen hij dat kan schrijven: wervelend en erudiet, boordevol verfijnde humor, helemaal mee met deze tijd, zijn lezers heen en weer slingerend tussen locaties, tijdspanne en personages. Bovendien is de basis van het verhaal beangstigend actueel.

“Van der Cruysse blijft bij zijn beproefde formule van snelle scène- en perspectiefwissels, wat het boek de broodnodige vaart geeft. Iets zegt me dat de auteur het liefst van al zelf in zijn boeken zou willen meespelen. En dat is doorgaans een goed teken!”

Geert d’Hulster in Gazet van Antwerpen over Boem Boem 2.

Meer lezen?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief