nieuws

Michael De Cock wint Sabam Award voor de jeugdliteratuur

Maandag 18 december was de Koninklijke Vlaamse Schouwburg het toneel voor de vijfde editie van de  Sabam Awards. Zowel Wally De Doncker als Michael De Cock waren genomineerd voor een prijs in de categorie Jeugdliteratuur. Maar het was De Cock die in eigen huis het applaus in ontvangst mocht nemen voor zijn verhalenreeks Rosie en Moussa.

Met de Sabam Awards wil Sabam haar leden extra in de schijnwerpers stellen. Voor de winnaar binnen elke categorie – muziek, audiovisueel werk, theater & dans, visuele kunsten en literatuur – is er een geldprijs van €2000 voorzien. WPG Uitgevers België was in de categorie jeugdliteratuur sterk vertegenwoordigd met Michael De Cock (Rosie en Moussaen Wally De Doncker (Ik ben heel veel liefdeonder de drie genomineerden. Het was uiteindelijk De Cock die in eigen huis de prijs in ontvangst nam. Deze Sabam Award voor de jeugdliteratuur is een nieuwe bekroning voor de verhalenreeks Rosie en Moussa die in 2018 ook naar het grote doek vertaald wordt.

Rosie en Moussa is een ontroerend verhaal over de vriendschap tussen twee kinderen in de grote stad. Voor Rosie is de stad een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Wanneer ze met haar moeder verhuist naar de andere kant van Brussel, leert ze er een heleboel mensen kennen. Zoals haar nieuwe vriend Moussa, met wie ze helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw gaat (hoewel dat natuurlijk verboden is). Moussa belooft om haar te helpen. Want Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen. En dat wordt niet eenvoudig, want papa zit in de gevangenis en mama wil niet meer met hem praten. Samen beleven ze allerlei avonturen die hen de beste vrienden maken. Het verhaal ontstond op vraag van Brussel deze week en groeide in een mum van tijd uit tot een hartverwarmende succesreeks.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief