nieuws

‘Mijn gerechten zijn het enige waar ik niet aan twijfel. Ik zal altijd genoeg inspiratie hebben.’ Jeroen Meus bij Friedl’ Lesage

Elke dag weer inspireert Jeroen Meus honderdduizenden kijkers met zijn geweldige Dagelijkse Kost-gerechten waarvan hij er nu 101 nieuwe bundelde in Dagelijkse Kost 2. Hij heeft zich nu voorgenomen het iets rustiger aan te doen en ook het aantal interviews beperkt hij tot een minimum. Voor Friedl’ Lesage maakte hij echter een uitzondering en liet hij diep in zijn kaarten kijken.

Hier kan je de volledige aflevering herbeluisteren.

Over publiek leven

“Ik leef heel publiek en openhartig en dat is goed want als je rechtuit bent, heb je zelf ook alles veel meer in de hand. Toch sta ik er te weinig bij stil dat dat ook weerslag heeft op mijn naasten. Dat besef is pas gekomen met het ouder worden.”

Over kritiek

“Ik krijg eigenlijk constant kritiek en ik heb daar wel last van. Ik kan goed tegen kritiek, maar ik moet voortdurend filteren wat zever is en welke kritiek terecht is. Dat is een balans die ik moeilijk vind en die ook zwaar weegt.”

Over sociale media

“Mensen zijn zo laf en hard op sociale media. Er staat altijd wel iemand klaar om je af te knallen en dat begint aan mij te vreten. Ik ben er daarom ten stelligste over aan het nadenken om offline te gaan. Mijn broer is bijvoorbeeld niet op Facebook en hij is veel vrijer.”

“Eten kan voor mij nooit een hype zijn. Daar voel ik me te nederig voor. Hoe is het mogelijk dat we van de essentie van ons bestaan een trend durven maken? Of claimen het allemaal te weten? Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet dat ik nog veel moet leren. Eten moet vooral gekoesterd worden en niet geclaimd.
Gerechten zeggen veel over wie we zijn. Worst met rodekool of een lekkere stoverij, dat zijn wíj toch gewoon?” 

Uit: Voorwoord Dagelijkse kost 2, Jeroen Meus

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief