nieuws

MILLENNIUM deel 5 – Lisbeth Salander is terug!

De fans van de Millennium-reeks kunnen weer gerust ademhalen, want het vijfde deel, De man die zijn schaduw zocht, verschijnt op 7 september!

“Lisbeth kwam met een spierwit gezicht een stapje naar hem toe in de gang, en hij dacht even aan haar schotwond.
‘Nu  kom ik hier op bezoek, en dan is er niemand thuis,’ zei ze.
Hij liep naar haar toe.
‘Schandalig hè?’ zei hij.
‘Vind ik wel.’
‘Maar als ik je nu vraag binnen te komen?’
‘Dan kan ik waarschijnlijk niet anders dan ja zeggen.’
‘Dan zeg ik: welkom,’ zei Mikael, en voor het eerst sinds lange tijd verscheen er een brede glimlach op zijn gezicht. Aan de nachtelijke hemel viel een ster.”

Zo eindigt Wat ons niet zal doden – Millennium 4. Met meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren heeft David Lagercrantz bewezen dat hij de reeks van Stieg Larsson succesvol weet voort te zetten. Nu verrast Lagercrantz ons opnieuw met De man die zijn schaduw zocht, een razend spannend verhaal over eremoord, machtsmisbruik en de schaduwen uit Lisbeths verleden die haar nog steeds achtervolgen.

Lisbeth Salander zit voor korte periode in de gevangenis. Ze probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van haar medegevangenen om conflicten te vermijden. Wanneer ze het toch opneemt voor een jonge vrouw uit Bangladesh in de cel naast haar, wordt ze onmiddellijk uitgedaagd door de bendeleidster Benito. Holger Palmgren bezoekt Lisbeth en vertelt haar dat hij documenten heeft ontvangen over hoe slecht ze als kind door de autoriteiten is behandeld. De sporen leiden naar een zekere Leo Mannheimer, partner van een welgestelde effectenhandelaar. Hoe is zijn verleden verbonden aan dat van haar? Lisbeth vraagt Mikael Blomkvist, zonder verdere toelichting, onderzoek naar deze Leo te doen. Ondertussen worden de dreigingen van Benito en haar bende aan Lisbeths adres steeds serieuzer.

Het drukproces van Millennium 5 is al in volle gang, maar kan je écht niet wachten tot 7 september? Op Knack.be verscheen vandaag een voorpublicatie van het eerste hoofdstuk.

DSC07082 DSC07132

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief