nieuws

Misdaadauteur Luc Deflo overleden op 60-jarige leeftijd

De Vlaamse misdaadauteur Luc Deflo is maandagavond op 60-jarige leeftijd overleden. De schrijver was al een tijd ziek.

Luc Deflo debuteerde in 1999 bij Manteau met Naakte Zielen, een psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Met dat boek werd hij genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 won hij die prijs met zijn boek Pitbull. In totaal schreef Deflo 35 boeken, maar ook toneelstukken en scenario’s.

Deflo was al een tijd ziek. Eerder deze maand werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waardoor hij niet aanwezig kon zijn op de Antwerpse Boekenbeurs. Maandagavond overleed de schrijver in het AZ Sint-Maarten in zijn geboortestad, omring door zijn familie.

Bij deze willen we onze oprechte deelneming betuigen aan familie en vrienden.

Overzicht

Luc Deflo

Naakte zielen

Naakte Zielen is het verhaal van een speurdersduo dat een seriemoordenaar op de hielen zit. In Mechelen loopt een monster rond, een ontspoorde psychopaat. Met een stiletto en een fileermes moordt hij hele gezinnen uit. De gruweldaden hebben alles weg van rituele slachtingen.
   Onderzoeksrechter Jos Bosmans leidt het onderzoek naar de geheimzinnige seriemoordenaar, in de media al bestempeld als 'De Uitbener'. Terwijl de druk van buiten uit alsmaar toeneemt, zit het onderzoek al snel op een dood spoor. Ten einde raad doet Bosmans een beroep op zijn oude collega en vriend, Dirk Deleu, een toprechercheur die tijdens een vorige zaak in ongenade viel bij de hogere politie-instanties.
   Deleu en Bosmans herenigd. Een te duchten team. Samen speuren ze naar de ziekelijke doder maar ze slagen er niet in hem te identificeren. Zelfs omtrent de motieven tasten ze in het duister. Deleu's inlevingsvermogen brengt hem op het spoor van de dader maar ook op de rand van de afgrond.

Het speurdersduo in Naakte Zielen is niet onfeilbaar. Het zijn flikken van vlees en bloed. We komen terecht in een carrousel van corrupte politici, malafide journalisten, omgekochte substituten en een falend gerechtelijk apparaat. Naakte Zielen lijkt wel een typisch product van het post-Dutroux tijdperk en is het realistische relaas van een huiveringwekkende zoektocht naar het onbekende. Het verhaal speelt zich af in Mechelen en omstreken maar het kon evengoed bij u in de buurt zijn.

Lees méér.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief