Welk meisje of jongen wil niet af en toe in een dier veranderen, hun taal kunnen spreken en met hen avonturen beleven? Animal Jack kan het! En dat maakt dit strippersonage onweerstaanbaar. Scenarist Kid Toussaint bedenkt bovendien verhalen die niet alleen over de dierenwereld gaan, maar die ook de precieuze waarde van het natuurbehoud meegeven, en Miss Prickly sleurt je gewoon mee in die betoverende wereld.

Maar wie is Miss Prickly?

Isabelle Mandou: Ik wilde eigenlijk mijn werk als illustrator scheiden van mijn werk als stripauteur. In de jaren 2000 maakte ik eens een tekening van een jong spookje dat ik Miss Prickly noemde. Prickly betekent ‘stekelig’. Daarom gebruikte ik dit pseudoniem toen ik mijn eerste stripfiguurtje Rebel Adele ontwierp, dat trouwens wonderwel bij haar karakter past.

Had je zelf een rol bij het ontwikkelen van het personage Animal Jack en de verhalen die hij beleeft?

In zekere zin wel, want Kid Toussaint, die het personage bedacht, schreef Animal Jack speciaal voor mij omdat hij wist dat ik graag dieren tekende. Toen hij me het personage beschreef, begon ik na te denken over hoe ik het kon visualiseren: een jongetje dat dicht bij de natuur staat, een beetje wild met slordig geknipte haren en onverzorgde kleren, omdat hij vaak in de natuur rondloopt.

De Franstalige serie is al aan haar zevende album toe. Wat maakt ze zo populair?

Wat volgens mij de jongeren het meest aanspreekt is de magische gave die Jack bezit om zich in elk dier dat hij wil te transformeren. En ook dat ze veel over de wereld van de dieren te weten komen. Ik hou er ook van om zowel de dieren als de andere personages zo expressief mogelijk te tekenen en dat vinden de lezers wel leuk, denk ik.

Je tekent de personages met zoveel liefde dat ik denk dat je de avonturen van Animal Jack ook wel zelf zou willen beleven 😉 ?

Oh ja, ik zou graag over Jacks krachten willen beschikken: praten met dieren, vliegen, zwemmen op de bodem van de oceaan en nog zoveel meer.

Welke van de dieren teken je het liefst?

Ik hou van ze allemaal! Maar ik moet toegeven dat wolven en paarden tot mijn favorieten behoren, omdat ik ze al teken sinds ik een klein meisje was!

Sinds vorig jaar verschijnen de avonturen van Rebel Adele ook in het Nederlands. Vertel eens wat meer over haar?

Het personage kwam grafisch tot stand in samenwerking met de scenarist Mr. Tan. Het was een sterk vrouwelijk personage dat in 2010 nog niet in de stripwereld bestond. Ik geloofde direct in het personage en de strip en hield meteen van haar omdat ze karakter had en domme dingen deed.

Isabelle, welke vijf mensen hebben eigenlijk je werk beïnvloed?

Walt Disney omdat ik leerde tekenen met zijn hele wereld en vooral met zijn dieren.

Jack London die mij de liefde voor de natuur en open ruimtes meegaf.

Steven Spielberg voor alles wat hij de filmwereld heeft geschonken, maar ook voor zijn manier van verhalen vertellen en ze in beeld te brengen.

Tim Burton voor zijn universum. Mijn familie en vrienden die in mij geloven.

1 Het hart van het woud

Jack is een jongetje. Maar soms is hij ook een aap, een beer of een luiaard. Sinds zijn geboorte heeft Jack de kracht zichzelf in eender welk dier te veranderen, en iedereen vindt dat normaal! Hoewel hij nog nooit een woord heeft gesproken, is Jack buitengewoon maar leeft hij een doodnormaal leven met zijn ouders in een dorp midden in het bos… Een rustig leven dat plotseling wordt verstoord door onverklaarbare verdwijningen van kinderen. Als enig overgebleven kind kan Jack niet niets doen. Zijn krachten zullen van pas komen om het mysterie op te lossen! Want achter deze verontrustende gebeurtenissen ... lees meer schuilt een vreemd geheim...

€ 13,99

1 Rebel Adele 1: Dat komt niet goed

Of het nu is om haar ouders boos te maken, haar kat te plagen, ruzie te maken met Jade en haar vriendinnen of hart van Jef te breken… Rebel Adele heeft altijd wel een plannetje klaar! Een goede dosis zwarte humor met een vleugje tederheid hier en daar, en een wel heel aparte heldin, dat zijn de ingrediënten van de nieuwe reeks Rebel Adele. Hou je maar goed vast, want  Adele gooit alle remmen los!

€ 12,99

2 Rebel Adele 2: De hel, dat zijn de anderen

Of het nu is om haar ouders boos te maken, haar kat te plagen, ruzie te maken met Jade en haar vriendinnen of hart van Jef te breken… Rebel Adele heeft altijd wel een plannetje klaar! Een goede dosis zwarte humor met een vleugje tederheid hier en daar, en een wel heel aparte heldin, dat zijn de ingrediënten van de nieuwe reeks Rebel Adele. Hou je maar goed vast, want  Adele gooit alle remmen los!

€ 12,99

Rebel Adele 3: ik was het niet!

Je hoeft Rebel Adele echt niet uit te leggen hoe ze de mensen om haar heen het leven zuur kan maken. Zelfs haar kat Ajax moet het dikwijls ontgelden. Maar Adele had er niet op gerekend dat haar hyperactieve hamstergrizzli Fizz er niet voor terugdeinst om haar een koekje van eigen deeg te geven… Een goede dosis zwarte humor met een vleugje tederheid hier en daar, en een wel heel aparte heldin, dat zijn de ingrediënten van de reeks Rebel Adele. Hou je maar goed vast, want Adele gooit alle remmen los!

€ 12,99