lijst

Moederdag 2021: met deze boeken maak je mama blij

0

Op zondag 9 mei vieren we Moederdag. We helpen je graag een handje met het uitzoeken van leuke boeken voor je mama. Want moeders verdienen het om in de watten gelegd te worden. Met onze boeken geef je jouw mama een boeiend of ontroerend verhaal, een prachtig boek vol illustraties of veel inspiratie cadeau. Kortom, geef je mama op Moederdag een leuk boek. Ontdek hieronder onze 7 boekentips.

Tip 1: boeken die een moederhart sneller doen slaan

Op Moederdag zal je mama aangenaam verrast zijn met Meneer Wilder en ik van Jonathan Coe, waarin hij zijn filmheld Billy Wilder eert met een tedere coming-of-ageroman. Het is een portret van één van de meest intrigerende mensen uit de filmwereld. Vergis je niet, in dit verhaal over Billy Wilder snijdt Coe heel wat boeiende onderwerpen aan, zoals de opvoeding van kinderen en het moederschap. Met dit boek waant je moeder zich even heel ver weg van een wereld in de greep van het coronavirus. Een echte feelgood.

Gerda Van Erkels Om wie wij waren is een meeslepend en hartverscheurend verhaal over vriendschap, rivaliteit, multiculturele verschillen en vertrouwen. Het is een onderhuidse roman over kantelmomenten in Antwerpen, waarin vijf levens op de dool zijn. Gewoonweg een aanrader!

Jo Govaerts is terug van nooit helemaal weggeweest. In Ik dans me weer bijeen worden haar vier oude dichtbundels vergezeld door nieuw werk van haar hand. Met dit boek maakt Jo Govaerts door de grote poort haar rentree in de Vlaamse en Nederlandse poëzie. Nu kan een heel nieuwe generatie kennismaken met haar prachtige, maar zeer toegankelijke poëzie. Ook jouw mama!Tip 2: geef wat mysterie cadeau

Leest je moeder graag Kate Morton of Lucinda Riley? Dan zal Lorna Cooks De verboden belofte ook wel in goede aarde vallen. Met dit boek geef je op Moederdag een verhaal over het mysterieuze Invermoray House cadeau. Een verhaal over twee vrouwen die in verschillende periodes wonen in hetzelfde huis. Een verhaal over familievetes en véél romantiek. Wij smolten er net niet van weg.

Verdiept jouw moeder zich graag in een meeslepende historische roman? Dan is De code van Denise Rudberg een fijne leestip! In het Stockholm van de jaren ’40 proberen drie vrouwen tijdens een geheime operatie de codetaal van de Duitsers te ontcijferen. Zal het ze lukken?

Kickt je mama op spanning? Dan is de thriller Als je me ziet een mooi cadeau. Detective D.D. Warren, FBI-agente Kimberly Quincy en ontvoeringsslachtoffer Flora Dane onderzoeken samen een oude zaak waar de beruchte crimineel Jacob Ness bij betrokken was. Hun zoektocht wordt al snel een stuk gevaarlijker dan ze verwacht hadden, als blijkt dat de bewoners van het stadje waar ze terechtkomen duistere geheimen verborgen houden. Flora dacht altijd dat haar ontvoerder zijn geheimen mee het graf in had genomen, maar is dat werkelijk zo? Terwijl ze alle drie gevaar lopen, ontdekt Flora eindelijk de waarheid achter de man die haar leven voorgoed veranderde.


Tip 3: Verras mama met een prachtige graphic novel of enkele stoere strips

Je verrast je moeder ongetwijfeld met de prachtige graphic novel Ondanks alles van Jordi Lafebre. Al zeggen we het zelf, ‘Ondanks alles’ is een heerlijk liefdesverhaal over Ana en Zeno. Hartstochtelijk en origineel verteld, want van achter naar voren. Zelfs als je mama geen doorwinterde striplezer is, zal haar hart sneller kloppen bij het lezen van deze graphic novel.

Wil je iets stoerder geven? In de stripwereld lopen er al lang straffe stripmadammen rond. Van Yoko Tsuno tot Natasja. Van Fanny tot, jawel, Sidonia. Stuk voor stuk vrouwen met ballen die hun mannetje wel weten te staan.

Tip 4: voor mama’s die een bezige bij zijn

In Modern borduren vind je dertig eigentijdse ontwerpen, die stap voor stap en met duidelijke beschrijvingen en illustraties uitgelegd worden. Je leert verschillende borduursteken en je ontdekt vooral dat borduren helemaal niet oubollig hoeft te zijn.

Ook Mary Maddocks heeft dat goed begrepen. In Weven op een handweefraam leer je de mooiste dingen maken uit een handweefraam. Van boekenleggers tot placemats. Van Wandkleden tot een heuse schoudertas. En alle ontwerpen zien er keitof uit!


Tip 5: met een kookboek zit je altijd goed

Zit je moeder graag achter de potten en pannen? En haalt ze de lekkerste dingen uit de oven? Wij vinden zelf niets heerlijker dan een huis waarin de geur van zelfgebakken brood zich verspreidt. In Bakken met zuurdesem legt Bryan Ford je haarfijn uit hoe je – verrassing – de lekkerste zuurdesembroden maakt.

Dit jaar viert Jeroen Meus een feestje, want Dagelijkse Kost bestaat tien jaar! Speciaal voor die gelegenheid maakte hij een prachtig boek met 250 recepten die nooit eerder in Dagelijkse Kost-boeken verschenen. Speciaal voor Moederdag kan je bij Standaard Boekhandel een gesigneerd exemplaar kopen. Als mama daar niet blij van wordt, weten wij het ook niet meer.


Tip 6: boeken voor mama’s met jonge kinderen

Ga je mee op stap met Rik en zijn mama in dit warme zoekboek? Natuurlijk is ook Sam de poes van de partij! Waar heeft ze zich verstopt? En kun je ook de handtas van mama vinden? Ga dan verder op zoek naar mama’s autosleutels, hartjes en sterretjes die in de tekening verstopt zitten, de groene laarzen van mama en nog veel meer. Veel zoekplezier!

Ik hou van… mama is een mooi kartonboek met flapjes. Samen met mama een fietstochtje maken, koekjes bakken of in de tuin spelen. Wat is er leuker? Dit is een leuk boekje over alledaagse, maar o zo bijzondere momenten. Met leuke zoekopdrachtjes en grappige flapjes beleven mama en kind leuke leesmomentjes.


Tip 7: Miaaaaaaaauw! (En andere beesten)

Hoe erg vinden kamerkatten het om alleen te zijn? Kan je je kamerkat te veel strelen of knuffelen? Heeft een kamerkat een grotere kans op overgewicht? Hoe wenst je kamerkat haar drink- en voederbak? Katten als huisdier zijn populairder dan ooit. Met Kamerkatten krijgt je mama slimme raad om haar pluizige vriend tevreden te houden.

En dan nu een pareltje. De ontdekking van het dierenrijk is een prachtig geïllustreerd boek over dierenclassificatie. Lang voor de tijd van Darwin hielden onze voorouders zich al bezig met de zichtbare overeenkomsten en verschillen tussen dieren. Vroege wetenschappers voelden aan dat er orde zat in al dat leven en ontwierpen verschillende schema’s om deze orde te illustreren. Dit boek vertelt het fascinerende verhaal van deze classificatie. De prachtige zoölogische illustraties laten zowel de artistieke trends zien als de stand van de wetenschap. Zo vertellen ze ons evenveel over de mens als over de dieren die erop staan afgebeeld.


Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief