nieuws

Mohamed El Bachiri bij De Afspraak

In december 2016 raakte Mohamed El Bachiri miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, vlak nadat hij zijn vrouw Loubna Lafquiri verloor bij de aanslagen in Brussel op 22 maart. Drie jaar later klinkt de stem van El Bachiri scherper dan ooit in zijn tweede boek, De odyssee van Mohamed. Hij vertelde er gisterenavond over in De Afspraak.

Met grote precisie vertelt Mohamed El Bachiri in De odyssee van Mohamed over zijn jeugd in Molenbeek, zijn leven als vader van drie kinderen na de dood van zijn grote liefde en zijn visie op verbroedering als basis voor de toekomst.

Daarbij is hij even kritisch voor witte onverdraagzaamheid als voor islamitische kwezelarij. Eigenhandig schetst hij de contouren van een moderne, open samenleving waarin verschil mag bestaan en menselijkheid prevaleert. Vanuit zijn eigen, bodemloze verdriet geeft hij een indrukwekkende getuigenis vol wijsheid en liefde. Zijn taal is eenvoudig, zijn boodschap is groots. De odyssee van Mohamed werd opgetekend door David Van Reybrouck.

Eerder deze week mocht El Bachiri de Konstanzer Konzilspreis in ontvangst nemen van Herman Van Rompuy, en gisteren schoof hij aan bij De Afspraak. Hij vertelde onder meer over de reacties op zijn eerste boek, hoe het tweede boek tot stand kwam en waarom hij zijn boodschap wil verderzetten.

Het fragment kijk je hieronder terug (vanaf 31.05).

Boekvoorstelling(en)

Op 7 november stelt El Bachiri De odyssee van Mohamed voor in Brussel, en op 15 november in Borgerhout.

Voor meer info:
Darna, Brussel
Rataplan, Borgerhout

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief