nieuws

Mooie woorden voor ‘Rode nevel’ van Dirk Speelman

Hoe zou onze wereld eruitzien in 2054? Prof. dr. Dirk Speelman beschrijft in zijn razend spannende thriller Rode nevel een mogelijk scenario voor onze toekomst, gebaseerd op zijn eigen onderzoek. Een aantal van zijn collega’s vonden inmiddels de tijd om het boek te lezen. En of ze enthousiast zijn!

2054. De vraag is niet meer of we de strijd tegen het op hol geslagen klimaat zullen verliezen. De vraag is wanneer. Terwijl zowat de hele wereld op deze nieuwe werkelijkheid met verslagenheid en gelatenheid reageert, wordt in Brazilië in recordtempo gebouwd aan Space Valley. Een kilometerslange aaneenschakeling van nieuwe bedrijven en onderzoekscentra rond ruimtevaart.

Op een gegeven moment, in een van de studentenpubs op de campus van het IISS, de prestigieuze universiteit in het hart van Space Valley, komt een jonge vrouw in onduidelijke omstandigheden te overlijden. En dan begint voor inspecteur Ana Díaz een moeizame zoektocht naar de waarheid…

De entourage van Dirk Speelman is laaiend enthousiast. Een aantal onder hen maakte de tijd om hun reacties met ons te delen. Kijk je mee?

 

Meer weten over het boek? Lees hier alvast een fragment. 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief