nieuws

‘Na de val’ van Gert-Jan van den Bemd geprezen in Nederland

In september van dit jaar bracht auteur Gert-Jan van den Bemd zijn tweede boek uit, Na de val. Van den Bemd vindt opnieuw inspiratie in menselijk gedrag en in de onhandigheid waarmee mensen omgaan met normen en waarden. In zijn thuisland wordt er alvast met veel lof over het boek gesproken. Ook de Nederlandse krant NRC zet het boek in de kijker.  

In zijn meest recente boek Na de val vertelt Gert-Jan van den Bemd het verhaal van Sofie Nauta. Als Sofie’s vader volkomen onverwacht overlijdt, staat ze voor de opdracht twee huizen leeg te maken: dat waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht, en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Een klus die ze alleen moet klaren, want Max steekt geen vinger uit om haar te helpen. Een verontrustende ontdekking tussen haar vaders bezittingen plaatst de band van Sofie met haar vader en haar broer in een ander daglicht.

Redacteur Margot Poll van NRC laat Na de val niet aan haar voorbij gaan. Ze beschrijft het boek als ‘ingenieus en vermakelijk’.

Goed opgebouwd, indrukwekkend samenspel van de verdachten, onder anderen de vrienden uit de band waar Ward vroeger in speelde, collega’s en natuurlijk broer Max in New York. En steeds als je denkt te weten wie de foto’s in de boeken heeft gestopt, wijst Van den Bemd een andere kant op. Ingenieus en vermakelijk.

Lees hier de recensie!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief