nieuws

Natuurarts Stef Mintiens leert je ‘Opnieuw echt eten’

Natuurarts Stef Mintiens baant zich in Opnieuw echt eten een weg door de wildgroei van elkaar tegensprekende onderzoeken over voeding, om eindelijk te komen tot de waarheid over wat we zouden moeten eten en waarom. 

Steeds meer mensen worden ziek van wat ze eten, terwijl voeding net het tegenovergestelde hoort te doen. Voeding hoort stoffen te leveren die in de natuur aanwezig zijn en die ons lichaam echt nodig heeft. Maar steeds meer worden die gezonde, natuurlijke stoffen vervangen door chemicaliën, waardoor onze voeding ons niet meer voedt maar ziek maakt.

En nee, het gaat dan niet over mensen die alleen fastfood of junkfood eten. Het gaat over jou, terwijl je nietsvermoedend en in vertrouwen je inkopen doet in de supermarkt en de slogans op de verpakkingen gelooft: light, vetarm, bio, glutenvrij, evenwichtig, gebalanceerd, artisanaal, organic, natuurlijk…

Ben je al dat gedoe over voeding ook zo beu? Weet je ook niet meer wat je wel of niet mag eten? Hunker je ook naar eerlijk, goed eten zoals vroeger in plaats van de voorverpakte smaak- en geurloze eenheidsworst die vandaag het label ‘voeding’ krijgt? Mis je ook de liefde waarmee voeding bereid hoort te worden? Wantrouw je de stortvloed aan voedingsgeboden en -verboden? Vind je dat etiketten op voeding enkel te begrijpen zijn voor iemand met een masterdiploma biochemie?

Verlang je naar de volle, pure smaak van een tomaat die in de zon mocht rijpen? Naar een ongecompliceerde boterham met kaas? Heb je ook genoeg van al die zielloze, ongezonde troep uit supermarkten en wil je opnieuw écht eten? Dan wordt Opnieuw echt eten voor jou een instrument om een heleboel van die holle slogans te doorprikken. Het reikt je de kennis en technieken aan om vanaf nu, ver van rages, hypes en marketingverhalen, jezelf wél opnieuw op een gezonde manier te voeden, zoals het vroeger was en zoals het hoort te zijn.

Stef Mintiens kijkt kritisch naar elke voedingsgroep, en legt de vinger op de vele voedingsleugens die we ons met de jaren eigen hebben gemaakt. Verder besteedt hij aandacht aan de cruciale rol van voeding als functioneel medicijn en legt hij bloot hoe bepaalde industriële systemen onze gezondheid en het milieu elke dag weer tot in de kern bedreigen.

Met mythe-bestrijdende inzichten, voor iedereen begrijpelijke wetenschap en in elk hoofdstuk (h)eerlijk voedzame recepten is Opnieuw echt eten een onschatbare inspiratiebron om goed te koken, goed te eten en goed te leven!

De inzichten die ik in dit boek met je deel, zijn het resultaat van meer dan dertig jaar natuurgeneeskundige praktijk en heel wat literatuur- en praktijkstudie over voeding als belangrijk onderdeel van de holistische benadering van gezondheid. Ik probeer een balans te vinden tussen de correcte beschrijving en begrijpelijke taal. Dit is geen wetenschappelijk traktaat, maar een positieve motivator om te kiezen voor echte, eerlijke en gezonde voeding. – Stef Mintiens

We geven je alvast deze vijf tips mee:

1 Haal je eten uit je eigen tuin of op de boerderij en niet uit een supermarkt.
2 Eet zo weinig mogelijk waarvan je niet zelf hebt gezien wat het geweest is.
3 Eet wat op een gezonde en liefdevolle manier is klaargemaakt.
4 Praat met wie eten voor jou maakt, peil hun liefde voor het vak en de transparantie over wat ze doen.
5 Eet niets waar reclame voor gemaakt wordt.

 

Meer lezen? Alle informatie over de auteur en het boek vind je hier:

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief