nieuws

Nero keert terug!

Na vijftien jaar keert Nero terug met een nieuw stripavontuur. Vanaf vandaag begint in Knack de voorpublicatie van het album De zeven vloeken. Cartoonist en stripauteur Kim Duchateau (bekend van o.a. Esther Verkest) schrijft en tekent het nieuwe Nero-verhaal. De zeven vloeken ligt vanaf 8 november in de winkel en verschijnt één jaar na de dood van Nero’s geestelijke vader Marc Sleen.

De zeven vloeken komt er nadat de weduwe van Marc Sleen, Catharina Kochuyt, aan hem had beloofd dat ze na zijn dood ervoor zou zorgen dat Nero niet vergeten zou worden. Kim Duchateau bleek de ideale kandidaat om Nero nieuw leven in te blazen. Duchateau kreeg carte blanche om een album te maken dat helemaal past binnen het universum van Sleen en Nero, maar waar hij ook zijn eigen stempel mag op drukken.

Net zoals vroeger zullen er in het album actuele figuren opduiken. Zo maken o.a. Trump en IS hun opwachting in het verhaal. Daarnaast zullen de vele vijanden van Nero in het album verschijnen. En ook de traditionele wafelenbak die aan het einde van elk Nero-album te zien was, komt voor in De zeven vloeken. Al brengt Duchateau die wel met een kleine kwinkslag: Nero, Adhemar, madame Pheip & co zijn namelijk in het begin van het album al volop wafels aan het verorberen.

De pers pikte het nieuws massaal op. Hier kan je enkele artikels lezen:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief