nieuws

Niet te geloven! Willie van Peer legt uit waar Pinksteren voor staat

Wat weten we over Jezus van Nazareth? Niet zo heel veel. Toch blijven zijn figuur en de verhalen er rond mensen fascineren. Niet te geloven onderzoekt de werkelijkheid achter het Nieuwe Testament en werpt zo een volledig nieuw licht op de Bijbelse verhalen. 

Willie van Peer zet de feiten op een rijtje en komt zo soms tot verrassende conclusies. Wist je bijvoorbeeld dat Jezus niet in Bethlehem geboren is?

Het beeld dat we van Jezus van Nazareth en zijn volgelingen hebben, is gebaseerd op de vier evangelies. Maar klopt dat beeld wel? Willie van Peer onderzocht de historische oorsprong van de teksten en hun inhoud: waar en wanneer ontstonden ze, hoe verschillen ze van elkaar en hoe hebben ze elkaar beïnvloed? Wie waren de auteurs, wat waren hun bedoelingen en welke ‘voorlopers’ zijn er van die teksten bekend?

Niet helemaal verrassend is dat deze nieuwe inzichten vaak haaks staan op wat de meeste gelovige christenen (en niet-gelovigen) menen. Tijd dus om onszelf te informeren over de ware wortels van de godsdienst die de westerse maatschappij gevormd heeft!

Willie was op 7 juni op bezoek bij De Madammen van Radio 2, waar hij over zijn boek en de herkomst van Pinksteren mocht komen vertellen. Het fragment bekijk je hier!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief