nieuws

Nieuw bij Davidsfonds Essays: Harold Polis met ‘Autonomie’

0

Na Gaston Durnez, George Orwell, Amin Maalouf en Leen Huet, verwelkomen we met gepaste trots Harold Polis met Autonomie in de reeks Davidsfonds Essays.

Is het de wereld die plots sneller draait? Of zijn wij zo sloom geworden? De coronacrisis legt een vergrootglas op de kansen en bedreigingen waarmee we de afgelopen jaren hebben geworsteld.

Voor de optimisten groeien de bomen tot in de hemel en kan het alleen maar beter worden. De pessimisten hebben elke dag de ondergang van het Westen op het menu – koud geserveerd.

Onze ongekende macht, welvaart en technologische vooruitgang worden uitgehold door een wrang gevoel van stagnatie, politieke patstellingen en culturele oorlogen. Kinderen van onze tijd herkennen elkaar aan de gedeelde ontgoocheling: het is allemaal niet geworden wat we hadden verwacht.

In Autonomie probeert Harold Polis te weten te komen hoe we op dat punt zijn aanbeland. Hij plaatst kanttekeningen bij optimisten en pessimisten, en peilt de opties om uit de impasse te raken. Wie weet hebben we ons lot gewoon nog altijd in eigen handen.

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief