artikel

Nieuw: ‘Ieder zijn oorlog’ van Louisa J. Peeters: 8 mensen, 8 verhalen, 8 oorlogen

0

Louisa J. Peeters vertelt het verhaal van haar vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog verplicht moest werken in Duitsland. Ze spiegelt zijn verhaal aan zeven andere levens die door deze oorlog overhoop zijn gezet. Ieder zijn oorlog verschijnt bij Davidsfonds Uitgeverij op 18 januari 2022.

8 mensen

Er is een Duitse soldaat die, aan het Franse front, de verveling en de weerzin met de pen bevecht. Er is een Joods jong meisje dat verhuist van Duitsland naar het veilige Nederland en nog niet weet dat ze een retourbiljet op zak heeft. Er is een Engelse officier-arts gekazerneerd in de Club Med. Er is een Oostenrijkse femme fatale, door haar huwelijk met een Jood verplicht tot een odyssee door Europa. Er is een Brusselse dappere vrouw die een levenslijn uitgooit. Er is een Duitse tegenstander van Hitler voor wie de grond onder de voeten te heet wordt. Er is een Kempense ambtenaar in de Kamer van volksvertegenwoordigers die de Duitse inval in België als een bevrijding ervaart. En er is Louisa’s vader, verplicht tewerkgesteld in Duitsland om er de oorlogsindustrie draaiende te houden.

8 verhalen

In acht verhalen van acht heel verschillende mensen laat Louisa J. Peeters zien hoe ze stuk voor stuk een heel andere oorlog beleefden. Maar voor elk van hen, sommigen bekend, anderen nobele onbekenden, zette de Tweede Wereldoorlog hun leven helemaal overhoop.

8 oorlogen

Op deze manier toont Louisa J. Peeters een diverse, menselijke kijk op de gruwel van oorlog. Ieder zijn oorlog wordt door Davidsfonds Uitgeverij uitgegeven op 18 januari 2022.

Meer lezen?

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief