nieuws

Nieuwe roman van Oscar van den Boogaard

De nieuwe roman van Oscar van den Boogaard is op komst! Vanaf 3 maart is Jachthuis te verkrijgen in de (online) boekhandel. We laten je er graag alvast kennis mee maken.

Begin 2018 stond het literaire veld op zijn kop: niet alleen oogstte Oscar van den Boogaard veel lof voor de literaire kwaliteiten van Kindsoldaat, maar ook werd er veelvuldig gesproken over de omfloerst autobiografische elementen van de roman. Van den Boogaard zou namelijk een zoon van de Nederlandse prins Bernard zijn. Meer info lees je hier.

Lovende woorden voor Kindsoldaat:

***** ‘Zijn magnum opus. Een schrijver op de toppen van zijn kunnen.  Kindsoldaat is verrukkelijke totaalbelevenis en een waarachtig liefdesepos ineen, geschreven in een taal even levendig als het water uit de bron waarmee dit sprookje begint.’ –  De Standaard

***** ‘Kindsoldaat is meer dan een heerlijk lezende, knap geconstrueerde familiegeschiedenis die je flitst naar de tijd waarin de meid nog de krant streek voor mijnheer.’ – Het Nieuwsblad

‘Als je hierin begint wil je door tot de allerlaatste pagina, dan is er geen nacht meer en wil je door naar het einde!’ – DWDD Boekenpannel

In Jachthuis neemt Van den Boogaard ons verder mee in de betoverende romanwereld die hij met Kindsoldaat schiep, en kruipt hij wederom in de huid van zijn alter ego, de nu achttienjarige Maxwell. (Jachthuis is overigens goed los te lezen van Kindsoldaat!)

Jachthuis – Het verhaal

Na de dood van zijn moeder Elsie reist de achttienjarige Maxwell naar Suriname, het paradijs waar hij zijn eerste kinderjaren doorbracht. Zodra hij aankomt bij de rivier de Marowijne aan de grens met Frans-Guyana herinnert hij zich de dramatische overtocht die hij een paar jaar daarvoor samen met zijn ouders maakte.
Het brengt hem verder terug in zijn herinneringen. Als het gezin eind jaren zestig terug naar Nederland komt vinden ze onderdak in een donker jachthuis op een koninklijk domein. De volwassen zoon van de rentmeester heeft een ongezonde fixatie op Maxwell, die begint te vermoeden dat hij de zoon van de prins is en niet van zijn vader Jim. Wanneer Maxwell twaalf is, wordt Jim opnieuw overgeplaatst naar Suriname. Getergd door de Lockheed-affaire heeft de prins behoefte aan aandacht van Elsie. Wanneer hij langskomt, lijkt de harmonie in het jachthuis hersteld, maar als hij weg is voelt Maxwell zich ten opzichte van Jim schuldig een geheim kind te zijn. Het is de redding voor Maxwell dat hij contact maakt met de nieuwe buren, een kinderloos koppel met een collectie hedendaagse kunst, die hem opvangen als hun eigen kind.

Boekvoorstelling

Op 5 maart stelt Van den Boogaard Jachthuis voor in het Museum dr. Guislain. Wil je daar graag bij zijn? Meer info vind je hier.

Wil je Jachthuis alvast bestellen, zodat je het zeker op de dag van verschijnen in huis hebt? Dat kan via onderstaande link:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief