nieuws

Nieuwe roman van Peter Buwalda

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het zover: het nieuwste boek van Peter Buwalda is op komst. De auteur oogstte in 2010 veel lof met zijn debuut Bonita AvenueOtmars zonen is zijn tweede boek en verschijnt op 5 maart 2019.

Otmars zonen

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Buwalda komt ook naar Vlaanderen om Otmars zonen voor te stellen: op 15 maart, om 20u, in Museum Dr. Guislain in Gent. Meer info volgt.

Peter Buwalda

Buwalda  debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

Otmars zonen alvast bestellen, zodat je het op de dag van verschijn in huis hebt? Dat kan via onderstaande knop:

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief