Als kinderen leren lezen gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Maar leren lezen betekent ook: veel leeskilometers maken. Daarom ontwikkelde Zwijsen in samenwerking met leerkrachten en boekhandels de nieuwe AVI-serie ‘Ik leer lezen met Zwijsen’. Met de boeken in de serie oefenen kinderen zelf met lezen. De serie bestaat uit 18 boeken in totaal, van AVI Start tot en met AVI E4.

Zo werkt het
In het pakket vind je 18 boeken op verschillende AVI-niveaus (AVI-Start t.e.m. AVI E4). Laat kinderen oefenen met lezen door hen een boek aan te bieden dat aansluit bij hun leesniveau en interesse. De boeken in het pakket zijn vooral geschikt voor kinderen van 6-8 jaar.

Diverse thema’s
Het pakket groeit mee met de leesvaardigheid van het kind. Kinderen kunnen het boek vanaf het begin meteen helemaal zelf lezen. De serie bestaat uit verschillende thema’s als piraten, robots, dansen, detective, dieren, gamen, avontuur, school en humor. Zo is er voor ieder kind wat wils.

AVI-START

ben jij een dief?

Spannend verhaal over de bekende figuur Dolfje Weerwolfje op AVI Start. Speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. De pet van opa is gestolen. Wie heeft dat gedaan?

€ 9,99

voor wie is die doos?

Grappig dierenverhaal over haas, een gestreste pakjesbezorger. Er vallen pakjes van zijn kar, gelukkig helpen mus, mees en muis hem. Op AVI Start, speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen.

€ 9,99

mees gaat met de bus

Herkenbaar en aansprekend boekje op AVI Start, speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. Mees zit in de bus en ziet van alles onderweg, een geit, de juf van school, en nog meer.
Losse woorden en eenvoudige zinnen, de start van leren lezen.

€ 9,99

kom mee naar mijn huis


Herkenbaar en aansprekend boekje op AVI Start, speciaal voor kinderen in groep 3 die net leren lezen. Saar laat haar huis zien, vertelt wie er in haar huis wonen en haar kat loopt mee door het huis.
Losse woorden en eenvoudige zinnen, de start van leren lezen.

€ 9,99

AVI M3

een pup in de klas

Verhaal vol humor op AVI M3. Wat gebeurt er als er een jonge pup in de klas is? En hoe houden de kinderen deze hond verborgen voor de strenge juf Lin?

€ 9,99

feest voor fee

Toegankelijk beginnend lezersboekje over de eerste dagen op een nieuwe school, op AVI M3. Warm verhaal vol korte woorden en eenvoudige zinnen. Dat is nog eens fijn leeskilometers maken. Op het eind is er feest voor Fee.

€ 9,99

kom maar mee, duif

Twee kinderen nemen een gewonde duif stiekem mee naar huis. Hoe houden ze die duif verborgen voor hun ouders? Grappig en avontuurlijk verhaal op AVI M3. Leeskilometers maken!

€ 9,99

sep en soof gaan uit

Avontuurlijk verhaal over verkleden en dan op pad gaan, op AVI M3. Iedere beginnende lezer in groep 3 wil laten zien hoe goed hij al kan lezen. Hoe leuk is het om dat te laten zien met dit avontuurlijke verhaal vol korte woorden en eenvoudige zinnen? Dat is nog eens leuk leeskilometers maken.

€ 9,99

AVI E3

Goud op het strand

Zomers vakantieverhaal. Joep en Jade beleven een heerlijke zomer in een vakantiepark aan het strand. Ze speuren op het strand naar een gouden ring. Zo helpen ze een oude man. Op AVI E3 voor kinderen van 6-7 jaar.

€ 9,99

De bende van Bram Bloem

Grappig verhaal op AVI E3. Elk kind weet hoe leuk het is om een plakje worst aan een hond te geven of een stukje vis aan de kat. Lees over Bram die alles uitdeelt aan de dieren die hij onderweg tegenkomt en dan zelf helemaal geen eten meer overhoudt? Leeskilometers maken met plezier!

€ 9,99

Wij gaan weg!

Lees hoe de pinguïns Ping en Wing buiten het park op zoek gaan naar een ei. Ook de andere dieren hebben een wens en gaan mee op pad. Eigentijds en avontuurlijk dierenverhaal op AVI E3.

€ 9,99

AVI M4

Boor gaat op reis … naar Parijs

Niemand heeft tijd om met Boor op reis te gaan. Wat als hij nu gewoon op de fiets stapt om in zijn eentje naar Parijs te gaan? Avontuurlijke leeskilometers op AVI M4

€ 9,99

Zar en de gouden druppel

Doe mee aan de wedstrijd en win de gouden druppel. Dat is de uitnodiging waarmee de game in dit boek begint. Avontuurlijk verhaal op AVI M4

€ 9,99

Grijs ijs met haren

Sommige ouders begrijpen het niet helemaal. Want gezond ijs met wormen en vezels, dat is toch vies? En wat eten die ouders zelf als er geen kinderen in de buurt zijn? Het is hoog tijd om de ouders eens een lesje te leren! Lekker lezen op AVI M4.

€ 9,99

Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!

Spekkie en Sproet lossen weer een probleem op in dit spannende speurdersverhaal. Het verhaal speelt op de opvang. Spannend lezen op AVI M4.

€ 9,99

AVI E4

Help, de robot helpt!

Wat fijn om een robot te hebben voor alle klusjes in huis! Frank en Vera zijn heel blij met Bliep. Maar Bliep is steeds net iets te enthousiast en dan gaat er veel mis! Leespret op AVI E4.

€ 9,99

Helden van de dansklas

Vrolijk dansverhaal, met Lila en Boet in de hoofdrol. Lila wil dat er veel mensen komen kijken naar hun optreden. Hoe trekken ze de aandacht? Met een leeuw erbij lukt het vast. Leesplezier op AVI E4.

€ 9,99

Wij zijn piraten!

De familie Donderbus doet alles anders. Het zijn dan ook piraten en de nieuwe buren van Michiel. Heerlijke piratenverhaal op AVI E4.

€ 9,99