nieuws

Nieuwe thriller van Toni Coppers met enthousiasme onthaald op Leesclub van Gazet van Antwerpen

De nieuwe roman van Toni Coppers ligt nog maar pas in de winkel, maar trouwe abonnees van Gazet van Antwerpen hebben hem al kunnen lezen en met de auteur van gedachten kunnen wisselen op de eerste avond van de Leesclub van de krant. De nieuwe Coppers, De Zomer van de Doden, kreeg van de lezers van Gazet van Antwerpen overwegend lof.

De auteur zelf stond te blozen van plezier. “Ik ben echt onder de indruk van de kennis en het inzicht van deze lezers”, zei hij na afloop. “Deze avond heeft me enorm veel plezier gedaan.”

Volgens enkele lezers is deze roman van Coppers filosofischer dan de vorige. Vooraltoni_1 Masson geeft zich nogal eens over aan diepe gedachten. “Dat komt omdat ik dat nu durf”, zei Coppers. “Vroeger was ik veel meer bezig met mijn plot. Nu denk ik wel dat ik een verhaal kan schrijven en kan ik wat meer tonen van het karakter en de gedachten van mijn personages.”

Andere lezers waren dan weer bang dat de romans van Coppers zouden veranderen door de televisieserie met Hilde De Baerdemaecker in de hoofdrol, maar dat is niet gebeurd. “Gelukkig. Ik was even bang dat uw boeken op een soap zouden gaan lijken, maar ik ben helemaal gerustgesteld nu ik dit gelezen heb”, zei een trouwe lezer die Coppers al vele jaren volgt.

Allen waren ze enthousiast.

 “Ik had me al lang voorgenomen om meer te lezen, maar het kwam er maar niet van. Ik vond er nooit de tijd voor”, vertelt Jessy Van Strydonck uit Deurne. “Toen ik de uitnodiging van Gazet van Antwerpen zag, dacht ik: nu ga ik het écht doen. Ik had nog nooit iets van Coppers gelezen, maar ik vond het een fantastisch boek. Spannend, meeslepend, een jonge, sterke vrouw als hoofdpersonage: ik heb er enorm van genoten. En deze avond was echt helemaal geweldig. Ik ben blij dat ik met de auteur heb kunnen praten en dat ik nu een gesigneerd boek heb.”  (kvm)

Als hij de zaal binnen stapt, herkent Toni Coppers Wim Wienen uit Wilrijk meteen. “Ik ken hem via Facebook. Hij is een trouwe lezer”, zegt Coppers. “Ik ben inderdaad een fan van het eerste uur”, bevestigt Wienen. “Een paar boeken heb ik gemist, maar sinds Liese Meerhout in Antwerpen werkt, lees ik weer alles. Ik hou enorm van Coppers zijn schrijfstijl, heel menselijk, heel meeslepend. En dit boek is echt sterk, al vind ik het niet meteen een Liese Meerhout­roman zoals op de cover staat. Dit boek gaat over Michel Masson. Hij is het echte hoofdpersonage.” (kvm)

Het volledige artikel lees je in Gazet van Antwerpen van zaterdag 22 april, meer info vind je hier.

(Foto’s: (c) Joris Herregods)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief