nieuws

Nieuwe voorstelling van ‘Te Gek?!’, en Brenda Froyen op de Boekenbeurs

‘Te Gek?!’ lanceert een nieuwe voorstelling, ‘Open Geest XL’. Na twee succesvolle tournees langs Vlaamse psychiatrische centra krijgen Annelies Brosens en Rick De Leeuw het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet voor deze XL- versie.

‘Weet je waarom ik mij niet langer schaamde? Omdat ik erachter kwam dat iederéén gek is. Iedereen is gek. Gek worden als mens is een onmogelijkheid: iedereen is het al. Een dier dat in het nauw gedreven wordt, dát kan gek worden, gek van angst of zo. Maar mensen niet. Ik was gek, besefte ik, en juist dat maakte dat ik verbonden was met andere mensen. Ik was net als zij, en zij, zij waren net als ik.’ Ralph, de hoofdpersoon van Gezellig is anders, de novelle die Christophe Vekeman schreef in opdracht van ‘Te Gek!?’.

Respectievelijk in 2014 en 2016 maakten Rick de Leeuw en Annelies Brosens van Laïs een drempelverlagende tournee langs de Vlaamse psychiatrische centra, en dit onder de titel ‘Open Geest’.

Op vraag van ‘Te Gek!?’ wordt deze geest verruimd en krijgen, ditmaal onder de noemer ‘Open Geest XL’, Rick en Annelies het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet.


Eerder dit jaar voerde ‘Te Gek?!’ campagne met ‘Psychose ontwikkeld’. In het kader daarvan maakte Brenda Froyen, auteur van de derde ‘Te Gek?!’-novelle Lena een theatervoorstelling, Kortsluiting in mijn hoofd. Die theatervoorsteling kan je ook bekijken op de Boekenbeurs, op 31 oktober van 15u tot 17u in de Spiegeltent.

Theatervoorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ (31/10, 15u-17u, Spiegeltent)
Fintro nodigt u allen uit voor de theatervoorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ waarmee ervaringsdeskundige Brenda Froyen en hulpverlener Stefaan Baeten rondtrekken in het kader van de Te Gek!?-jaarcampagne ‘Psychose ontwikkeld’. Brenda brengt een monoloog over haar behandeling in de psychiatrie. Stefaan over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger.  Of is het een dialoog, tussen patiënt en hulpverlener? Twee verhalen, 1 voorstelling, verbonden door muziek.

(Copyright foto: svnsmts en ‘Te Gek?!’)

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief