nieuws

Nominaties Gouden Strop 2017 zijn bekend

De nominaties voor de Gouden Strop 2017 zijn bekend en we zijn verheugd te melden dat Handschrift van de duivel van Donald Nolet (TRC/Cargo) en Samen van Anita Terpstra (Cargo) op de shortlist staan.

Handschrift van de duivel van Donald Nolet (TRC/Cargo), Later als ik dood ben van Ilse Ruijters (The House of Books), Nemesis van Simon de Waal (Lebowski), Samen van Anita Terpstra (Cargo) en Tot stof van Felix Weber (Boekerij) zijn genomineerd voor De Gouden Strop 2017, de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. De jury, onder leiding van Anniko van Santen, koos deze thrillers uit 83 inzendingen.

De winnaars van De Gouden Strop worden op donderdag 8 juni bekendgemaakt. In plaats van de Avond van het Spannende Boek vindt de uitreiking plaats in tv-programma RTL Late Night. De prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

De Gouden Strop

De Gouden Strop bestaat dit jaar 31 jaar en is genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek. Aan De Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000,- verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. Vorig jaar won Lieve mama van Esther Verhoef.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief