nieuws

Obesitas bij kinderen doeltreffend aanpakken

In België heeft 13 procent van de jongeren overgewicht, 3 procent is obees. Gelukkig zijn er heel wat initiatieven om meer aandacht te vragen voor deze problematiek, zoals Wereld Obesitasdag op 11 oktober. Prof. dr. Kim Van Hoorenbeeck bundelde haar jarenlange ervaring in Leven met een extra rugzak.

Kim Van Hoorenbeeck is pediater en staat aan het hoofd van het obesitasteam voor kinderen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Samen met o.a. diëtisten, psychologen, kinesisten en verpleegkundigen helpt ze kinderen van 18 maanden tot 18 jaar op een blijvende manier afvallen. In 2016 ging Pano bij haar op bezoek voor een reportage over het verband tussen zwaarlijvigheid en darmflora bij kinderen. Bekijk hier het fragment.

Volgens Van Hoorenbeeck vraagt obesitas bij kinderen om een specifieke behandeling op maat van elk kind. Daarom geeft ze in Leven met een extra rugzak een helder antwoord op allerlei vragen. Welke voeding heeft je kind nodig op welke leeftijd? Hoe ziet een ideale maaltijd eruit? Welke sport kan je kind het best beoefenen in elke fase van zijn ontwikkeling? Maar ook: hoe ga je om met de emoties die dik zijn met zich meebrengt? Hoe kun je als ouder grenzen stellen, belonen, motiveren en zeker ook: hoe geef je het goede voorbeeld?

We willen geen superslanke kinderen, we willen vooral gezonde kinderen. We leren hen op een andere manier eten en zetten hen aan tot meer bewegen. Dat is de essentie van onze aanpak.

Leven met een extra rugzak is een onmisbare gids om kinderen te helpen een gezond gewicht te bereiken en te behouden, boordevol duidelijke voorbeelden en schema’s voor kinderen én ouders.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief