lijst

Om naar uit te kijken: 26 romans die dit najaar verschijnen

Wat mag jij dit najaar verwachten in romanland? Dat ontdek je hieronder. Een prachtige lijst, goed voor een najaar vol leesplezier!

Wat dacht je bijvoorbeeld van nieuwe romans van Vlaamse auteurs als Stefan Hertmans, Jeroen Olyslaegers of Johan de Boose? Ook internationaal gelauwerde auteurs zijn weer goed vertegenwoordigd dit najaar. Zo lees je nieuwe romans van Jonas Jonasson, Robert Seethaler, Almudena Grandes, Yaa Gyassi, Maja Lunde, en nog veel meer...

Bankbediende Samuel ondervindt zowel in zijn privé-als in zijn professionele leven dat alles krom loopt in deze wereld waar iedereen een dubbele agenda blijkt te hebben. Hij begrijpt er helemaal niets van, want voor hem is alles eenvoudig rechtlijnig. Met een ontwapenende logica probeert hij wat krom is recht te trekken. De roman speelt zich af twee jaar na de coronacrisis.

Verschijnt 17/09

Laure, professor in de psychologie, verliest zich na een traumatische gebeurtenis en het daaropvolgende verwerkingsproces in oeverloos drinken. Niemand lijkt het te zien of op te merken en Laure wentelt zich alsmaar meer in de roes van haar nieuwe leven, niet opmerkend hoe haar drankgebruik weegt op haar gezin. Dan ontmoet ze Bruna, een vrijgevochten, excentrieke tiener die haar bruut uit haar stomdronken droomwereld rukt. Deze novelle werd geschreven in kader van de nieuwe Te Gek?!-campagne.
Verschijnt 1/10

Elly is een overlever. Maar wat ze nu écht heeft overleefd, daar krijgt ze maar moeilijk vat op. Haar jeugd in de jaren zeventig was erg heftig. Mama Lena ontwrichtte het gezin van vijf met haar depressies en gewelddadige buien. De tienjarige Elly besefte niet helemaal dat ze een eigenaardige moeder had, maar met de jaren merkt ze dat de gebeurtenissen lang doorwerken in haar relatie.

Verschijnt 15/10

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief