nieuws

Ontdek ‘De kracht van het enneagram’

Vraag je je soms af wie je diep vanbinnen bent? En hoe je jouw relaties kan verbeteren? Maar ook hoe het komt dat die ene persoon altijd zo zelfverzekerd is? Leer jezelf en anderen beter kennen dankzij De kracht van het enneagram.

Sandra De Clercq is licentiate in de psychologie en altijd al gepassioneerd geweest door persoonlijke groei en ‘mensen beter begrijpen’De kracht van het enneagram geeft een beknopte, heldere en accurate inleiding tot deze meer dan 3000 jaar oude leer. De enneagramleer gaat uit van negen enneagramtypes, maar ondanks het algemene karakter van deze negen types is er veel ruimte voor het unieke van ieder mens, voor de sterke en zwakkere punten, zowel privé als in werkrelaties.

Hieronder hebben we de verschillende types alvast op een rijtje gezet:

  1. De Morele Hervormer: streeft naar integriteit en het goede voorbeeld geven.
  2. De Verzorgende Adviseur: streeft naar connectie met anderen en behulpzaam zijn.
  3. De Succesvolle Presteerder: wil zich waardevol voelen en efficiënt zijn.
  4. De Romantische Individualist: zoekt zingeving en wil uniek zijn.
  5. De Onderzoekende Denker: wil zijn plaats vinden tussen de mensen en alles begrijpen.
  6. De Loyale Bewaker: wil overleven door deel uit te maken van een betrouwbaar systeem. Is altijd loyaal en alert.
  7. De Entertainende Optimist: wil vrijheid en een vreugdevol leven.
  8.  De Beschermende Uitdager: streeft naar impact. Moet sterk zijn.
  9. De Vreedzame Bemiddelaar: wil zich verbonden voelen met het geheel. Is meegaand.

Door haar jarenlange ervaring als enneagramtrainer kan Sandra De Clercq een diepgaande beschrijving geven van de drijfveren en onbewuste patronen van de negen types. Ze wordt dan ook door bedrijven gecontacteerd om opleidingen te geven om zo de samenwerking tussen werknemers te bevorderen. Eén van deze bedrijven is de Colruyt groep waar ze al meer dan 2000 personeelsleden heeft geholpen.

De enneagramleer zorgt er voor dat je milder wordt, niet alleen tegenover anderen maar ook voor jezelf. Dit is vooral handig wanneer je voortdurend met mensen moet samenwerken die heel verschillend zijn van jezelf.  De Clercq benadrukt dat de verschillende types geen vormen van hokjesdenken zijn. Ze moeten eerder gezien worden als brillen om mee naar de wereld te kijken.

De Clercq hielp met haar leer onder andere Jef Colruyt en Ann Pira (actrice Thuis). In onderstaand filmpje delen zij hun ervaring!

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief