Fans van CAMILLE kijken er al maanden naar uit: het allereerste deel van de stripreeks Camille ligt vanaf woensdag 2 augustus in de winkels! Danny De Vos en Renee Rienties brengen op schitterende wijze het leven van de popster tot leven in de strip. Echte fans zullen ongetwijfeld talloze herkenbare elementen tegenkomen, van CAMILLE’s grootste hits tot haar geliefde kat Moustache, adembenemende outfits en zelf haar opvallende roze auto.

De makers van de strip

In nauwe samenspraak met Camille Dhont zet Danny De Vos, bekend van de serie For Friends Only, de avonturen van Camille op papier. Renee Rienties, die zich liet inspireren door het razend populaire genre manga, brengt de leefwereld van Camille op schitterende wijze tot leven.

💭

Geïnspireerd door…
CAMILLE

Camille Dhont (2001) is niet meer weg te denken uit de media: door haar rol in #LikeMe, haar deelname aan The Masked Singer en Liefde voor muziek én door haar monsterhit Vuurwerk lijkt ze plots overal te zijn. De voorbije maanden veroverde ze met haar talent elk podium in Vlaanderen. Maar dat is niet alles! Camille schittert nu ook als de heldin in haar eigen stripreeks.

“Ik voel me echt enorm vereerd dat ik nu een stripfiguurtje ben en hoop dat mijn fans veel plezier beleven aan alle avonturen die ik ga meemaken.

✏️

Getekend door…
Renee Rienties

Renee Rienties (1993) is een jonge ambitieuze striptekenaar en illustrator. In 2016 debuteerde ze met haar strip My Daily Life dat meteen enthousiast werd onthaal door lezers. Daarna volgden de duistere strips Distorita en Hollandsch Manga. Daarnaast illustreer Renee Rienties de succesvolle kinderboekenreeks Snelle Sam, geschreven door Olav Mol, en werkt ze aan commercials en promotiewerk voor o.a. Ziggo Sport, Warner Studios, Spinnin Records en Allianz.

✍️

Geschreven door…
Danny De Vos

Danny De Vos (1967) is geboren met een pen in zijn mond. In 2015 debuteerde hij met zijn jeugdroman Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde en sleepte een Vlaamse Kinder- en Jeugdjury-nominatie in de wacht. Daarna volgden vlot meer boeken zoals Toegang Geweigerd en Schroot en kwam er een co-productie met de Nederlandse schrijfster Hetty Van Aar tot stand. Samen schreven ze de spin-off serie Love Stories van de populaire reeks For Friends Only. Danny De Vos inspireert niet alleen met zijn boeken maar deelt zijn expertise ook met schrijfopleidingen en lezingen in scholen en bibliotheken.

Wie speelt een rol in deze strip?

Het thema pesten ligt Camille nauw aan het hart. In haar eerste stripavontuur keert de zangeres terug naar haar oude school en wordt ze geconfronteerd met haar vroegere pesters. Ontdek hieronder alle personages in de stripwereld van Camille.

Camille houdt van zingen en heeft een positieve kijk op het leven. Ze is dol op haar familie en vrienden.

Moustache is de liefste kat van Camille. Hij is grappig en stoer, maar soms ook een beetje eigenwijs!

De ouders en grootouders van Camille zijn haar grootste supporters en steunen al haar dromen.

Arne is Camille’s beste vriend en staat altijd voor haar klaar. Ze kan alles met hem delen.

Lotte is vrolijk, sociaal en een beetje naïef, en ze is ook heel gevoelig.

Justine is stoer en dapper, soms gedraagt ze zich als een jongen, maar voor haar vriendinnen staat ze altijd klaar!

Meneer Knevel, de schooldirecteur, wil altijd zijn eigen zin krijgen, zelfs als dat oneerlijk is.

C.C. en Bibi zijn stoere pestkoppen, ze doen er alles aan om Camille tegen te werken.

Twan was vroeger een pestkop, maar nu probeert hij beter te zijn en Camille te helpen.

Benieuwd naar het avontuur van Camille?

Lees hieronder de eerste zeven pagina’s van de strip!

1 Niet te stoppen!

Camille doet niets liever dan zingen! Ze barst van het talent - maar nog veel belangrijker - ze is bereid om keihard te werken voor de muziekcarrière waar ze altijd van gedroomd heeft. Ze deelt haar passie met haar familie, vrienden en haar allerliefste kat Moustache. Camille oefent voor haar toelatingsexamen bij de showbizzschool. De eerste stap om een succesvolle zangeres te worden. Er is alleen één klein probleem: ze is haar middelbareschooldiploma kwijt! Zonder dit bewijs kan ze zich niet inschrijven voor een auditie en valt haar droom in duigen. Volgens de schooldirecteur is er maar één oplossing, ze ... lees meer moet terug naar school om alle testen over te doen. Maar wat Camille niet weet, is dat de directeur een verborgen agenda heeft…

€ 8,50