nieuws

Ontdek ‘Het zeeboek’ van Sarah Devos op zondag 16 juni!

Sarah Devos wilde eerst geen boek schrijven over de zee… Tot ze op een dag met haar gezin en een schelpenzoekkaart de ene bijzondere schelp na de andere vond aan onze Noordzeekust. De eerste Zondag Zeedag was een feit – en er zouden er nog veel volgen. Alle ervaringen en kennis die ze op deze dagen opdeed, bundelde ze in Het zeeboek, de opvolger van Het bosboek. Op zondag 16 juni stelt ze het boek officieel voor aan de wereld. En jij bent van harte welkom!

Zoveel liedjes als er al gemaakt zijn over de kust, zo weinig weten we er eigenlijk over. Tot je Het zeeboek leest! Een boek voor enthousiaste zeelieden, nieuwsgierige volwassenen en avontuurlijke kinderen, die net als Sarah niet kunnen wachten om te ontdekken wat er allemaal schuilt in, op, boven en onder de zee.

In Het zeeboek ontdek je welke bijzondere soorten je allemaal kunt tegenkomen aan het hele Nederlandstalige deel van de Noordzeekust: van De Panne tot het noordelijkste Nederlandse Waddeneiland. Daarvoor hoef je écht niet aan boord van een schip te gaan of een cursus diepzeeduiken te volgen (ook fijn, natuurlijk). Gewoon wat rondkijken tijdens een dagje zee met je familie, vrienden of lekker alleen en je herkent zonder twijfel al een heleboel uit Het zeeboek.

Voor Het zeeboek kon Sarah rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking en expertise van deskundigen van o.a. Het Zwin Natuur Park, het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee), WWF, Natuurpunt, Duinpanne en Staatsbosbeheer Nederland. Ze ging op stap met mariene biologen, seaweed chef Donald Deschagt, strandvondstenexpert Hans Deblauwe, strandjutters, krabbenkenners, ervaren wadlopers, duingidsen… En ze ontdekte dat ze met al deze professionelen een nieuwe verslaving deelt: onze wonderlijke Noordzee!

Boekvoorstelling

In samenwerking met Het Zwin Natuur Park nodigen we je van harte uit om erbij te zijn op de feestelijke boekvoorstelling van dit splinternieuwe boek op zondag 16 juni. Speciaal voor deze gelegenheid zal er in Het Zwin Natuur Park een heus ‘Zeeboekparcours’ te volgen zijn. Volg het parcours, verzamel stempels op de 9 razend interessante stops en krijg op het einde een leuke verrassing van Sarah Devos zelf! Met onder andere vogel- en visexperts, boeiende uitleg over schelpen, algen en wieren, photobooth, knusse chillzone met comfortabele zetels van A.S.Adventure en leuke knutsel- en kleuractiviteiten voor de jongsten.

Ticketinformatie vind je terug op de website van Het Zwin Natuur Park. Tot dan!

 

In het kort:

Zondag 16 juni, 14u-17u
Zwin Natuur Park
Graaf Léon Lippensdreef 8
B-8300 Knokke-Heist

Met dank aan Het Zwin Natuur Park, de provincie West-Vlaanderen, Agentschap Natuur en Bos en A.S.Adventure.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief