Onder het motto ‘de vraag kiest jou’, komen twee Manteau-schrijvers in een wel heel bijzondere situatie terecht. Het boek met alle vragen, samengesteld door moderator Anke Verschueren in samenwerking met Manteau, vormt de basis voor een gesprek over lezen, schrijven en het leven.

Met hun ogen toe en met volle focus op de vingertoppen bladeren de gasten door het boek, ze houden halt wanneer ze voelen dat het zover is, dat de vraag hen heeft gekozen. Ieder gesprek is anders en wordt door toeval bepaald. En door Anke, die lekker doorvraagt op wat Het Boek heeft aangeboden.  

Naast heel veel vragen telt het Boek ook een aantal lege pagina’s. Komt de bladergrage interviewgast op zo’n bladzijde terecht, dan volgt er een vraag uit het publiek, die wordt in schoonschrift vereeuwigd in het Boek en kan vanaf dan in eender welk gesprek opduiken. 

Altijd op het juiste moment.

Beleef deze gesprekken met onze topauteurs live in De Studio (Antwerpen). Later dit jaar zijn de gesprekken te beluisteren als podcast. 

 

Donderdag 27 april 

– Guillaume Van der Stighelen (Rozeke) & Carmen van Geffen (Erfstuk

– Korneel De Rynck (De golden sixties, Vroeger was alles anders) & Niels Van Droogenbroeck (Limonade met pulp

Woensdag 17 mei 

– Dimitri Leue (Manja of de zeven lagen der ziltheid, Wij is niets) & Leen Van den Berg (Vuurvader

– Elvis Peeters (Wat alleen wij weten, De ommelanden

Donderdag 15 juni 

– Ish Ait Hamou (Cécile, Het moois dat we delen, Hard hart) & Sarah Devos (Sporen & vondsten, Het bosboek, Het zeeboek, …) 

– Pol Dehullu (Pontifex, Claustrum) & Harry De Paepe (Kroon & scepter, Het Verhaal van Vlaanderen