nieuws

Ontdek prachtige koepels, gewelven en plafonds in ‘Kijk omhoog’

Kijk omhoog – prachtige koepels, gewelven en plafonds biedt een geïllustreerd overzicht van de meest spectaculaire en iconische plafonds ter wereld.

Michelangelo’s Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad. De zwevende nimfen en lotusbloemen in de Senso-Jitempel in Japan. De rijke kleuren van Marc Chagalls Opéra Garnier in Parijs. De kitscherige bloemenzee van Dale Chihuly in het Bellagio Hotel – kijk in verwondering omhoog naar deze en nog meer uitzonderlijke kunstwerken.

Elk plafond, elke koepel of gewelf geeft iets prijs over de periode waarin het is gemaakt. In veel gevallen neemt de kunstenaar een politiek, cultureel of religieus standpunt in. Catherine McCormack vertelt het verhaal van elk kunstwerk op een toegankelijke manier via korte, vlot geschreven teksten.

Dat alles geïllustreerd met prachtige foto’s die het plafond in volle glorie afbeelden. Dit fraaie fotoboek daagt de lezers uit om op zoek te gaan naar kunst vanuit een ander standpunt en op minder gebruikelijke plaatsen. Een onmisbaar naslagwerk voor kunstliefhebbers!

 

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief