Of je nu liefst zelf beweegt of liever in de zetel naar een wedstrijd kijkt, hier vind je het sportboek voor jou deze zomer!

Spring hier naar de kinderboeken.

De ronde van België

Nergens ter wereld is het wielrennen zo verweven geraakt met het leven van alledag, zo onlosmakelijk verbonden met de historie van het land en het wezen van zijn inwoners als in België. Aan de hand van de parcoursen van enkele grote Belgische wielerklassiekers neemt Flip van Doorn, fervent koersliefhebber, de lezer mee in een ambitieus streven: als buitenstaander het land en zijn inwoners leren begrijpen, zijn historie leren kennen. Een proloog en zeven etappes voeren hem in ruim 3750 kilometer door landschappen, dorpen en steden in heel België. Onderweg slaat hij zijpaden in, maakt omwegen, ontmoet talloze mensen, hoort verhalen ... lees meer over legendarische renners als ‘IJzeren’ Briek Schotte en Frank Vandenbroucke, leert over historische gebeurtenissen – van de vondst van dinosauriërresten in een mijn bij het dorpje Bernissart tot de Slag om de Ardennen –, ziet de werken van belangrijke kunstenaars als Magritte en Bruegel en ervaart in de immer voortdurende taalstrijd en de eindeloze staatshervormingen de surrealistische werkelijkheid van het heden.

€ 34,99

Biefstuk in de broek. Feit of fabel?

In de sport circuleren veel verhalen over wondermiddeltjes om de pijn te verzachten, trainingstechnieken met spectaculaire resultaten, voedingspreparaten die je kracht, uithouding en ultrasoepele spieren beloven. Nieuwe rages komen (en gaan), net zoals sportgoeroes die je de sporthemel voorspiegelen (en het liefst een supplement aansmeren). Maar wat is daarvan aan? Sportarts Tom Teulingkx en medisch auteur Marc Geenen bekijken alles door een medische, kritische en wetenschappelijke bril en zoeken antwoorden op vragen als: moet je ijs leggen na een sportblessure? Kan een mens zich ziek sporten? Is barefoot running echt zo gezond? Is seks kort voor een wedstrijd slecht? Zijn ... lees meer korte work-outs even effectief als lange? En natuurlijk: wat is er nu aan van die biefstuk in de broek? Gespreksstof gegarandeerd voor de après-sportactiviteit in de kantine, in het café of tijdens een gezellig avondje thuis.

€ 24,99

Boskamp. Mijn leven. Sportieve (en andere) ontboezemingen

Oud-Feyenoordspeler en analist Jan Boskamp blikt terug op zijn sportieve carrière en vertelt openhartig over de afgelopen jaren, die hem niet gespaard hebben. Boskamp begon bij Feyenoord, waar hij drie landstitels, twee bekers, twee dubbels, de Intercontinental Cup, de Europa Cup en de UEFA Cup won. In België kwam hij met RWDM aan de top, waarna Oranje hem selecteerde voor het wereldkampioenschap. Na twintig jaar te hebben gevoetbald, werd hij trainer. Met RSC Anderlecht haalde hij in de jaren negentig een derde landstitel op rij en de beker. Zijn indrukwekkende palmares is het resultaat van een ongeëvenaarde passie voor voetbal, ... lees meer die hij als analist al vijftien jaar met het publiek deelt. Op zijn vijfenzeventigste denkt hij aan stoppen. In Mijn leven vertelt hij in zijn eigen woorden – rauw en eerlijk – waarom het voetbal nog altijd op de eerste plaats komt.

€ 21,00

Op gevoel

Tom Dumoulin (1990) wordt beschouwd als een van de beste wielrenners van zijn generatie. Hij won in zijn carrière twee olympische medailles, twee wereldtitels en meerdere etappes in alle drie de grote rondes, maar zijn grootste prestatie zal altijd de eindzege van de Giro d’Italia van 2017 zijn.
Een jaar nadat hij in 2022 zijn carrière op eenendertigjarige leeftijd beëindigde, reist hij samen met schrijver en journalist Nando Boers naar plaatsen die een cruciale rol hebben gespeeld in zijn loopbaan – Bergen (Noorwegen), Monza, Oropa, Bormio, Stelvio (Italië) en Arcalís (Andorra) – om antwoord te vinden op de vraag wat ... lees meer de sport eigenlijk al die jaren voor hem betekend heeft. Onderweg komen niet alleen herinneringen aan zijn grootste prestaties en overwinningen ter sprake, maar wordt hij ook geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden. 
Op gevoel is het verslag van die louterende reis: een openhartig zelfportret van een topsporter die terugkijkt op zijn carrière en tegelijkertijd een liefdesverklaring aan het profwielrennen.

€ 23,99

Tussen de ultra’s

Ultra’s zijn de meest extreme, controversiële voetbalfans die er bestaan, onlosmakelijk verbonden met competities waar ook ter wereld. Ze vormen een mondiale beweging die niet alleen de sport zelf, maar ook de politiek transformeert. Toch zijn ze relatief onbekend. In Tussen de ultra’s gaat James Montague ondergronds om voor het eerst het ware gezicht van deze antiautoritaire groepering bloot te leggen. Met ongekende insider-toegang onderzoekt hij hoe de ultra’s wereldwijd zijn uitgegroeid tot een felpolitieke beweging die zowel links- als rechts-extremisten omarmt, vecht tegen de vercommercialisering van voetbal en de samenleving door de autoriteiten. De macht van de ultra’s wordt ... lees meer gevreesd, maar ook begeerd.

€ 24,99

De mens is een plofkip

Echt voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de afgelopen decennia grotendeels plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer zonder enige voedingswaarde, dat zo aangenaam is van structuur en smaak dat we er geen genoeg van krijgen. Via uitgekiende receptuur, slimme marketing en agressieve reclame mest de voedingsindustrie ons vet als plofkippen, met ziekte en hoge maatschappelijke kosten tot gevolg. De fabrikanten zeggen dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor ons gedrag. Maar is dat wel zo?
In De mens is een plofkip legt Teun van de Keuken de voedingsindustrie onder de loep en laat hij feilloos zien wat er misgaat. Maar hij biedt ook perspectief: ... lees meer met de juiste maatregelen is er een mooiere, lekkerdere en gezondere toekomst mogelijk.

€ 18,99

Kinderboeken

Belgian Cats Van het EK 2005 tot de Olympische Spelen 2024

€ 24,99

20 Voetbalgek 20

Om de wedstrijden van het Europees Kampioenschap in Duitsland bij te wonen, sluit Marcel Vangool zich aan bij de officiële fanfare van de supporters van de nationale ploeg. Uiteraard kent hij geen enkele noot, maar om de wedstrijden en de trainingen van zijn ploeg bij te wonen, en alle geweldige stadions van Euro 2024 te zien, is hij tot alles bereid. Ja, echt alles!

€ 8,99

Sport je mee? Spelletjesblok

Sport jij ook zo graag? Sla dan dit boek open! Je vindt er allerlei leuke spelletjes in terug: zoek de verschillen, verbind de stippen, zoek de ontbrekende puzzelstukjes en nog veel meer.

€ 5,99

Sport je mee? Verhalenplakboek

  Hugo probeert deze week elke dag een nieuwe sport uit. Zwemmen, voetballen, tennissen… Hij vindt het best spannend. Kom jij met hem mee al deze sporten ontdekken? Lees met mama of papa het verhaal en vervolledig het door de stickers op de juiste plaats te plakken. Een interactief boek dat de taalontwikkeling stimuleert en dat samen lezen mogelijk maakt. Voor veel zoek-, plak- en leesplezier.    

€ 5,99

F.C. De Kampioenen Voetbalspelletjesboek

Ben jij net zo'n fan van voetbal als de Kampioenen? Leef je dan uit met de vele spelletjes in dit leuke voetbalspelletjesboek. En wil je er een echte match van maken? Knip dan de figuren van de Kampioenen op de backcover uit en speel het F.C. De Kampioenen voetbalbordspel. Moet je een beurt overslaan omdat je de ruit bij Fernand ingetrapt hebt of mag je vier vakjes vooruit omdat je een doelpunt hebt gemaakt? Wie bereikt als eerste de voetbalbeker? Veel plezier!  

€ 10,99

F.C. De Kampioenen: Groot vakantieboek

Met dit leuke spelletjes- en doeboek maak je er samen met De Kampioenen een zomer vol pret van! Los de spelletjes op, tover een verfrissende orangeade op tafel en daag je tegenstander uit met de leuke zoekopdrachten. Daar ben je een zomer lang zoet mee!

€ 11,99

Mbappé is de beste

Toen Kylian Mbappé nog maar achttien jaar oud was, werd hij gekocht door Paris Saint-Germain. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de voetbalwereld. Zo maakte hij een hattrick in de WK-finale van 2022 en won hij de Gouden Schoen. Welke weg heeft Mbappé bewandeld om een van de beste voetballers ter wereld te worden? Lees het allemaal – van zijn eerste stappen op de veldjes in Parijs tot aan al zijn successen met PSG en Les Bleus. Leer alles wat er te weten valt over Mbappé… en waarom hij de beste is!

€ 10,99

Max is de beste

Max Verstappen begon al op zeer jonge leeftijd te racen met zijn vader Jos Verstappen, oud-formule 1-coureur, en bleek een groot talent. In 2015 maakte Max zijn Formule 1-debuut. Een jaar later won hij zijn allereerste grand prix en werd hij de jongste coureur die dat presteerde. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de F1-wereld. Hij heeft inmiddels meer dan vijftig overwinningen op zak! Meer dan elke andere Nederlandse autocoureur. Max Verstappen behoort tot de absolute wereldtop en kan vergeleken worden met grootheden als Ayrton Senna, Lewis Hamilton en Michael Schumacher. Kom alles te weten over deze ... lees meer fantastische autocoureur… En waarom hij de beste is!

€ 10,99

Zoekboek – Rik en de sporten

Hou jij van bewegen? Rik ook! Samen met zijn vriendjes gaat Rik allerlei sporten uitproberen. Hij neemt je mee naar het zwembad en de gymzaal, doet mee aan een loopwedstrijd en leert slalommen als een echte skikampioen. Rik ziet er knap uit in zijn witte judopak. En wie gaat er mee voetballen? Sam de poes heeft ook sportkriebels. Kun je op elke pagina vinden waar ze zich heeft verstopt? Tel je de tennisballen waar Rik en zijn vriendjes mee spelen? En zie je waar iemand zijn sportschoenen liet slingeren? Zoek je mee?

€ 14,99