nieuws

Ook tijdens lockdown blijft Jeroen Meus Vlaanderens’ grootste favoriet

De afgelopen weken lanceerde de Universiteit Antwerpen in samenwerking met UGent en KU Leuven de CoronaCookingSurvey. Dit grootschalig internationaal onderzocht onder andere de impact van de lockdown op onze kook- en eetgewoontes. Eén opvallend resultaat dat deze week al werd meegegeven: Jeroen Meus kwam uit de bus als ‘favoriete voeding-gerelateerde invloedrijke figuur, organisatie of merk’. Dit zowel voor als tijdens de lockdown!

De komende weken zal de CoronaCookingSurvey elke week nieuwe resultaten publiceren met bijhorende duiding. Hieronder enkele bevindingen op een rij. Welke impact heeft de Covid-19 lockdown op het gedrag van de Belg?

  • Belgen koken vaker.
  • Er wordt minder eten verspild.
  • Boodschappen doen, vinden we een stuk minder aangenaam.
  • Er werden minder kant-en-klaar maaltijden verkocht.
  • Jeroen Meus werd het vaakst als favoriete inspiratiebron vermeld.

Voor de lockdown (links) en momenteel (rechts):

          

 

Een uitgebreider overzicht van de resultaten en het onderzoek kan je terugvinden op het online platform: www.coronacookingsurvey.be.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief