Op zondag 21 april is het Pasen. Tijd om de paashaas (of de familie) eens goed in de watten te leggen! Wedden dat je zal smullen van de paashaasbroodjes uit Koken met de Thermomix®?

Heb je een familiebrunch op de planning staan voor Pasen? Of plan je gewoon thuis een gezellige middag in? Wat er ook op de agenda staat, deze hartige paashaasbroodjes uit de Thermomix® van Sabrina Crijns en Steven Sanders zullen sowieso voor entertainment zorgen, in de keuken én op tafel. Vrolijk Pasen!

Voor 8 paashazen

  • 400 g pizzabloem
  • 100 g cheddar
  • 200 g warm water
  • 1 koffielepel zeezout
  • 2 eetlepels droge gist of
  • 4 eetlepels verse gist
  • 10 g olijfolie
  • chorizo
  • 1 eierdooier

Bereiding

  • Doe de cheddar in de mengbeker, 8 sec./snelheid 10.
  • Voeg de bloem, het zeezout, de gist (leg die zo ver mogelijk weg van het zout), de olijfolie en 200 g warm water toe, 5 sec./snelheid 5. Daarna 2 min./deegfunctie.
  • Haal het deeg uit de mengbeker en leg het in een mengkom. Dek af met een theedoek en laat minimaal 30 minuten op een warme plaats rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel het deeg in 8 delen. Rol ze tot lange worstjes. Leg elke worst in een U-vorm en duw de onderkant van de U naar boven om het gezicht van de paashaas te vormen, de 2 benen van de U vormen de oortjes.
  • Snijd de chorizo in kleine blokjes en maak hiermee de oogjes van de paashazen. Leg de oogjes iets lager dan ogen normaal zitten, want tijdens het bakken schuiven ze nog wat naar boven.
  • Klop de eierdooier los en bestrijk de paashazen met eigeel en een beetje water.
  • Bak de paashazen ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken met de Thermomix®

De Thermomix® is een supertoestel dat kan wegen, mengen, mixen, kneden, malen, raspen, hakken, roeren, emulgeren, opkloppen, stomen, garen, koken… tot op de seconde en de graad nauwkeurig. Alles lukt: nooit meer geschifte mayonaise, mislukte bearnaise, slecht gekneed deeg of platgekookte groenten. Na het succes van Lekker thuis koken met de Thermomix® kon een tweede boek niet op zich laten wachten. Koken met de Thermomix®, gemakkelijk en superlekker biedt een waaier aan nieuwe recepten voor elk seizoen, voor feestelijke gelegenheden én voor de keuken van alledag. Behalve drankjes, hapjes, soepen, brood, hoofdgerechten en desserts worden ook koude en warme sauzen, rauwkostslaatjes, ... lees meer warme groenteklassiekers en zelfs confituur en chutney bereid. Een kommetje Wortelsoep met pastinaak en sinaasappel, een Bierbroodje, Scampi’s met rodecurrysaus, Hertenstoofpotje met bosbessensalsa, Kokosrijst met kabeljauw en gelepaprikasaus, een portie Gezonde groene groenten met warme dressing, een plakje Zebracake of toch liever de Tiramisu met speculaas?

€ 29,99

Sabrina Crijns

Sabrina Crijns volgde een koksopleiding bij Piva in Antwerpen en Spermalie in Brugge. Samen met echtgenoot Steven Sanders runt ze Kokirina, gespecialiseerd in kookworkshops en teambuildingsactiviteiten rond koken, en gevestigd in een schitterend historisch pand in het centrum van Brugge. Over heel Vlaanderen geven ze succesvolle workshops Koken met de Thermomix®, zowel voor beginners als voor gevorderden. Sabrina en Steven hebben twee prachtige dochters die inmiddels prima overweg kunnen met de Thermomix®.