nieuws

‘Op safari in de bibliotheek’ – bestel je pakket

0

Van 27 januari tot en met 2 februari 2022 is het weer zover: poëzieweek in de Lage Landen. Het thema van deze tiende editie is natuur. Zoekt je bibliotheek nog een creatieve invulling voor dit thema? Wij helpen je graag verder! In samenwerking met Poëziecentrum ontwikkelde Ine De Volder een poëtische dierenspeurtocht voor kinderen.

De gebruikte dierengedichten komen uit de bundel Een wonderprachtig dier, uitgegeven bij Ploegsma. Deze poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten en adembenemende illustraties van Britta Teckentrup. Voor dit boek ging Ploegsma een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds. Een deel van de opbrengst gaat naar dit goede doel.

De bestelling en levering van de dierenspeurtochtpakketten is volledig gratis.

De speurtocht in een notendop:
Verstop de 11 beestige raadselgedichten doorheen de bibliotheek. Kinderen en/of leerlingen gaan vervolgens op zoek naar de raadselgedichten met een kruiswoordraadselblad in de hand. (Download hier het kruiswoordraadsel.)
Kunnen ze raden welk dier in het gedicht beschreven wordt? Dan vullen ze het antwoord in op de kruiswoordpuzzel van hun antwoordenblad. Wanneer de volledige kruiswoordpuzzel is ingevuld, verschijnt er een codewoord.

Scholen kunnen de oplossing digitaal insturen naar het Poëziecentrum en zo een exemplaar winnen van Een wonderprachtig dier. Er vallen vijf exemplaren te winnen! De wedstrijd loopt tot het einde van de Poëzieweek 2022 (woensdag 2 februari 2022). Schiftingsvraag: Hoeveel juiste antwoorden zullen we ontvangen? Mail naar: educatief@poeziecentrum.be

Meer info over de speurtocht vind je in de gratis inspiratiegids voor bibliotheken. Bestel hier jouw inspiratiegids.

Met dank aan Ine De Volder en Poëziecentrum voor de creatieve uitwerking.

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief