nieuws

Op vakantie in eigen land met deze boekentips!

Deze zomer kies je er misschien voor om dicht bij huis te blijven voor je vakantieplannen? Dat hoeft helemaal niet saai te zijn, integendeel! Met deze boekentips maak je er ongetwijfeld een onvergetelijke zomer van.

 

GR5

De Grote Routepaden lopen als aders door Europa. Eén van de bekendste is de GR5, die in  de nieuwe fictiereeks GR5 van Jan Matthys een grote rol speelde. Heb jij nagelbijtend de hele serie verslonden? Of wil je gewoon de wandelroute van de GR5 in en rond ons land ontdekken, met heerlijke eetplekjes en prachtige logeerplaatsen? Dan is het inspiratieboek GR5 iets voor jou!

Fluitend door het leven

Tijd voor een nieuwe hobby om de vakantiedagen mee te vullen? Fan van vertoeven in de natuur? Dan is Fluitend door het leven van Agnes Wené de perfecte lectuur om je aan de kunst van het vogelspotten te zetten. In het boek leert Agnes je hoe je aan vogelspotten begint, en wat het met je doet. Daarnaast vind je er nog een handige lijst met plekjes waar je je in de natuur kan terugtrekken. Ideaal!

Silence, please!

Nu we met z’n allen binnen hebben gezeten, heb je er misschien wel genoeg van om dag in dag uit in lawaai te zitten, al dan niet van je huisgenoten/familieleden. Tijd voor stilte! In Silence, please! van Cath Luyten lees je prachtige teksten over het belang van stilte in je leven. Zin om zelf de rust op te zoeken? Bekijk dan eens de kaart achteraan in het boek met stilteplekjes waar je in absolute of minder absolute stilte kan verblijven.

Het zeeboek

Staat er een tripje naar de kust op de agenda deze zomervakantie? Dan is Het zeeboek een absolute must om mee te nemen! Sarah Devos laat jou en je kinderen kennis maken met maffe zeewezentjes en nog maffere zeeweetjes. Nooit een saai moment, en dan ben je ook meteen verlost van de waarom-vragen waar je geen antwoord op hebt.

Het bosboek

Ook als je met je gezin de bossen in trekt, ben je maar beter voorbereid op wat je daar allemaal te zien kan krijgen. In Het bosboek leer je alles over de diertjes en welke sporen ze nalaten, de planten die je onderweg kan vinden en nog allemaal andere weetjes waar je je gezinsleden mee kan bestoken.

Bushcraft

Voor de meer ervaren buitenverblijvers is Bushcraft onmisbaar in de voorbereidingen van je kampeertrip. Mike De Roover leert je hoe je een eigen shelter maakt, hoe je vuur kan maken zinder aansteker of lucifers en nog veel meer. Trek eropuit, alleen, met vrienden of met je gezin, maar kijk uit: bushcraft werkt aanstekelijk!

 

Meer informatie over deze boeken vind je hier. Fijne zomer!

 

Op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief